Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané tyčky sýrové

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 914 kJ /
3 804 kcal
Bílkoviny117,79 g
Tuky210,45 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 2,64 g
Sůl7,16 g
Sacharidy352,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme plech s pečicím papírem. Krok 2: Z připravených surovin vypracujeme nelepivé pěkné těsto. Krok 3: Hotové těsto rovnoměrně vyválíme na plát o stejnoměrné síle. Krok 4: Z plátu těsta vykrájíme tvary a poukládáme je na připravený plech. Krok 5: Všechny potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem, solí, jemně strouhaným sýrem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 3. 2. 2015

Poznámka autorky Petra Benesova

Jsou krásně křehoučké

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tyčky sýrové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xgg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tyčky sýrové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xgg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tak jsem právě dopekl a musím říct, že to byl boj. Tedy né to pečení, ale ubránit plech alespoň do vychladnutí. :yes:

Michaela Medkova:Nechápu : -proč někteří píšu -zkusím, udělám......,- mělo by být jestli je recept dobrý,popř. přidám, uberu.........:-! :

Jé ty musejí být dobré, úplně se mi sbíhají sliny;-):-p:yes:

Vypadají skvělé, recept ukládám a vyzkouším :yes::-K

sarkap:ano těch 200g jde do těsta, je to napsané pod hlavičkou "těsto":-))
Vaši obměnu ráda vyzkouším, především to chilli:-p

Předpokládám, že 200 g sýra jde přímo do těsta, toto nemusí být ale pro začínající kuchtíky zcela jasné :o)
Jinak receptím vypadá dobře, třeba ho vyzkouším v kombinaci s celozrnnou moukou :o)
Já osobně dělám nejraději tyčky z celozrnného listového těsta, pomašluji vajíčkem, posypu hrubou solí a chilli, doporučuji vyzkoušet.

Petruško, to se mi na pátek hodí. ;-):-p

Tématické fráze:
slané tyčky, slane tycky recept, slané tyčky z listového těsta, recept na slané tyčky, sýrové tyčky recept, slané tyčky se sýrem, recept slané tyčky, domácí slané tyčky, sýrové tyčky z listového těsta, sýrové tyčky, recepty na slane tycky, slaný tyčky, slané tyčky recepty, recepty slané tyčky, slané sýrové tyčky z listoveho testa recept, křehké sýrové tyčky recept, slané sýrové těsto, slané tyčky ze sýrového těsta, tycky slané recept, rychlé slané tyčky

Suroviny:
mouka hladká, tuk, sýr eidam, prášek do pečiva, sůl, vejce, žloutek, mléko, vejce, mák, sůl hrubá, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu