Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí játra na víně se slaninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

klukodvody klukodvody

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 993 kJ /
4 300 kcal
Bílkoviny154,60 g
Tuky341,96 g
Vláknina19,83 g
Cholesterol 3,18 g
Sodík 5,03 g
Sůl12,37 g
Sacharidy111,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Olej necháme ohřát a přidáme máslo. Játra z obou stran opečeme a vyjmeme. Dáme orestovat cibulku, lehce zalijeme vodou, přidáme kečup, protlak, povidla, špetičku skořice a badyán. Promícháme, dáme zpátky játra, opepříme a společně chvilku dusíme. Krok 2: Přilijeme víno a na mírném ohni pomalu dokončíme. Osolíme, vyndáme játra, scedíme, dáme spařené rozinky a mandle a vrátíme játra do omáčky a ještě chvíli zredukujeme. Krok 3: Podle chuti dosolíme, dosladíme nebo dokyselíme. Omáčka by měla být sladkokyselá asi jako burgundská. Krok 4: Na pánvičce opražíme slaninu dokřupava, na sucho, tuk pustí sama. Dáme játra na talíř, přelijeme omáčkou a navrch dáme opraženou slaninu. Ideální s lokšema.

Zveřejněno 5. 2. 2015

Poznámka autora klukodvody

Na fotkách to mám s bramborem, protože lokše zmizely, ani nevím jak. Nikdo se mně neptal a zbaštili je i bez jater.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xB5q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xB5q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

krásný způsob úpravy jatýrek:yes::-D

klukodvody:+Dakujem:yes:

Zdravím větší kousky.a nekrájet nechat v celku.Musí být větší kousky.A dobrou chuť.:-)):-D:-))

Tie pečienky sa pokrájajú? Sú to pečienky z nevykŕmených husí predpokladám.Ale vypadá to dobre,:-p práve som si vyložila z mrazničky jedno balenie na zajtra.

Tématické fráze:
jak upravit husí játra, husí játra na víně, husi jatra recept, husí játra, husí játra na na víně, úprava husích jater, recept na husi jatra, husí játra recepty, játra po burgundsku, husí játra na na červeném víně, recept husí játra, husí játra navíně, husí játra na ve slanině, husí játra lokse, husí játra po burgundsku, husí játra na víně s mandlemi, husi jatra na červeném víně, recept na husí játra na víně, husí játra na rozinkách, husí játra se zeleninou

Suroviny:
játra husí, rozinky, mandle, protlak rajčatový, kečup sladký, víno červené, povidla švestková, cibule, sůl, pepř, slanina anglická, máslo, olej, skořice mletá, badyán, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu