Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čoko dortík s mascarpone

Hodnocení receptu je 3,7 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 707 kJ /
1 842 kcal
Bílkoviny59,67 g
Tuky69,59 g
Vláknina21,65 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 407 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy233,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme olej, mouku, kypř. prášek a kakao. Krok 2: Na závěr vmícháme vyšlehané bílky. Krok 3: Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě cca 5-7 minut (zkusíme špejlí). Necháme vychladnout. Krok 4: Vychladlý korpus potřeme tenkou vrstvou marmelády, na ní natřeme krém a posypeme zbylou strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v lednici. Krok 5: Krém:
Mascarpone vyšleháme s tvarohem, cukry, kakaem, aroma. Vmícháme ušlehanou šlehačku, na kostičky nakrájenou 1/2 čokolády a dle návodu připravenou želatinu.

Zveřejněno 13. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čoko dortík s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P99w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čoko dortík s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P99w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pridávam k obľúbeným,možno by som do cesta pridala ešte orechy,bude to určite dobrota :-*:yes:

vypadá velice "jedle" mňam:-D:yes:

Tématické fráze:
recepty z mascarpone, mascarpone recepty, dortik s mascarpone, recepty s mascarpone, recept s mascarpone, vyšlehané mascarpone, granko dortik, jak vyšlehat mascarpone, čoko mascarpone dort, dortík s s mascarpone, čoko dortík, dortik z mascarpone, mascarpone vyslehane, coko maskarpone, dýnový likér, recept z mascarpone, mascarpone recept, dynovy moucnik, moučník s mascarpone, čoko-maskarpone dort recept

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, olej, kypřící prášek do pečiva, kakao, mascarpone, smetana ke šlehání, želatina, cukr vanilkový, cukr, kakao, tvaroh ve vaničce, esence rumová, čokoláda mléčná, marmeláda meruňková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu