Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 205 kJ / 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,89 g |
| Tuky | 17,69 g |
| Vláknina | 6,54 g |
| Cholesterol | 40 mg |
| Sodík | 666 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 16,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí nitě.
Krok 2: V kastolu rozehřejeme tuk, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dohněda. Potom vložíme hovězí závitky a opékáme je dohněda ze všech stran. Zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, koření, brusinky, snížíme teplotu a za občasného podlití dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 3: Když je maso měkké, přidáme teplotu a omáčku vydusíme na požadovanou hustotu.
Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.
Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.
Zveřejněno 21. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZY1E
Moje poznámka
Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZY1E
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovezí závitky,
kysané zelí červené,
červené kysané zelí,
balene zeli,
kysané červené zelí recept,
kysane cervene zeli,
hovězí závitek se zelím,
hovězí závitek,
hovězí zelí,
kyselé červené zelí,
hovězí maso s kysaným zelím,
hovezi cervene zeli,
červené zelí s brusinkami,
omcka ze zelim,
zavitek s kysanym zelim a parkem,
červená řepa s červeným zelím,
guláš s červeným zelím,
kačena s omáčkou,
pepřové maso s divokou omáčkou,
divočina se zelím
Suroviny:
maso hovězí,
párky,
zelí kysané červené,
cibule,
masox,
kompot brusinkový,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
koření divočina,
pepř černý,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (20)
K tomu zelí - použila jsem koupené, v pytlíku balené červené kysané zelí. Je moc dobré...