Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík-ala zajíc

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hafikov hafikov

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie436 kJ /
104 kcal
Bílkoviny2,96 g
Tuky0,54 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy18,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso prošpikujeme slaninou. Krok 2: Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme, přidáme zeleninu, koření, sůl a do základu vložíme maso. Krok 3: Pod pokličkou dusíme a obracíme asi po 20 minutách vypneme, zastříkneme šťávou z 1 citronu. Krok 4: Takto upravené maso necháme v chladnu marinovat do druhého dne-není na škodu alespn jednou maso otočit. Krok 5: Druhý den maso dodusíme za mírného podlévání vodou. Krok 6: Poté maso vyjmeme ze základu.hladkou mouku rozšleháme ve vodě a nalijeme k základu.celé provaříme 15 minut. Krok 7: Potom vyjmeme košíček s kořením a omáčku ponorným šlehačem rozmixujeme-podle chuti ještě dochutíme. Zdá li se vám kyselá-cukrem, lze i vmíchat 2káv.lžičky plnotuč.hořčice a nakonec vmícháme smetanu. Poté vložíme maso zpět.

Podáváme s housovým knedlíkem lžičkou brusinkového kompotu.Dobrou chuť

Zveřejněno 1. 12. 2009

Poznámka autorky hafikov

Tento recept mám od bratra-který je vyučený kuchař,ale toto krásné,voňavé řemeslo neděla-škoda

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík-ala zajíc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík-ala zajíc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxJ5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tohoto králíka dělám dost často, chutná nám. Syn chová belgické obry. ten v šesti měsících dosahuje až sedmi kg. To je potom něco.

Ahoj, tak teď jsem to dojedl a teda musím přiznat, že skvělý..mám nové nejoblíbenější jídlo..supr..škoda, že brácha nedělá už kuchaře, protože to byl asi mistr..Díky za recept:-!:yes:http://www.toprecepty.cz

Gabina+ hafikov, posilam vam obema za radu:-K:-K:-K:yes:

Košíček je vlastně původně určený na sypaný čaj-jelikož sypaný čaj nepoužívám, tak má využití všade tam ,kde vařím celé koření,abych následně nemusela lovit,nebo cedit(ale není to můj nápad,jednou jsem podobné využití zahlédla v tv.)Osvědčilo se!!!:-K

Ou, omluva pro hafikov. Ten palec je samozrejme nahoru, ma omluva Zdenda.:yes::yes::yes::yes::-8

Muze to bejt asi mnamka, mame tam taky od tchyne. Dam navrh na realizaci, davam za to :no::-p a mam dotaz. Uz mam vice roku, slysim poprve ten kosik na koreni. Co to prosim je a kde ho muzeme koupit, Diky za odpoved a radu!;-)

ó to vypadá sakra dobře,to ukládám :-)):-K

jj, taky znám :-p:yes: (skoro jsem přehlédla jalovec, ale je tam :-D)

Budu dělat na neděli tak potom vložím fotku:-)

Jani znám, moc dobrý králík. Taky můj syn kuchař ho vařil;-):yes::yes:

Tématické fráze:
dort králík, dort zajíc, zajíc recepty bezkonkurenční, recepty zajic, dorty králík, králík dort, zajic recepty, dorty zajíc, zajíc, zajíc-recept, zajíc-recepty, králík ala zajíc na smetaně, dort pro kralika, dort-kralik, omacka ze zajice kysela, dort králík, nalozeny zajic, prodej králíků belgicky obr, recepty na zajíce nebo králíka, králík nebo zajíc

Suroviny:
stehno králičí, mrkev, petržel, celer, cibule, slanina, koření nové koření, tymián, pepř celý, bobkový list, jalovec, sůl, citron, mouka hladká, smetana na vaření, brusinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu