Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječné řízečky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 113 kJ /
744 kcal
Bílkoviny49,68 g
Tuky39,09 g
Vláknina7,45 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 817 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy45,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme si vajíčka natvrdo a nasekáme je do misky, k nim přidáme strouhanou bramboru, cibuli nakrájenou na jemno a nasekanou petrželku. Krok 2: Rohlík nakrájíme a na chvilku namočíme do vody, když je blátivý, tak ho vymačkáme a přidáme do misky spolu se solí, pepřem, vajíčkem a doladíme strouhankou, aby hmota byla hezky konzistentní a daly se dělat řízečky. Krok 3: Poté je po obou stranách osmažíme na oleji a máme hotovo. Můžeme podávat s pečivem.

Zveřejněno 25. 1. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Tento recept dělal v TV Jiří Babica, líbil se mi, tak jsem vyzkoušela a protože mně velmi pozitivně překvapil a moc nám chutnal, dělím se s váma!

Bude to bezvadný pokrm po Velikonocích!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječné řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Q7g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječné řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Q7g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Moc se mi to líbí, Bibi. Chtěla jsem ti tady něco napsat a pořád lítám do kuchyně, to mi píská sporák, skypěly mi brambory, nestíhám!:-D:-D Tak konečně jsem se dostala aspoň k tomu, abych ti dala plusík. Moc zajímavé řízečky z vajec;-):yes:

:-p:yes:

Držím:yes:a jak píšete se špenátem to bude ono, já bych k tomu zkusil možná i kousíček uzeného.Alespoň malinký.:-p

No, logiku to má...budem prieskumník...:-D

No já nevím, jednou to vyzkoušela Bibinka se syrovým, jednou Babica s vařeným. Teď je to na Vás zkusit brambor vařený na půl.:-D:-D

Ja v rámci súkromného výskumu to spravím raz so surovým a raz s vareným zemiakom...čo vy dvaja na to?;-)

Bibinko- v pohodě,když můžu rád pomůžu a ta brambora tam patří podla Babici opravdu vařená.:-))

Samouku(neregistrovaný), dávám ti za pravdu, že tam má být vajíčko, na to jsem zapomněla, ale tu bramboru jsem prostě dávala syrovou. Jinak vejce sem dopsala, tak díky za všimné;-)

Magdalenko, děvčata se pletou ten "zemiak" tam patří vařený a ještě tam patří jedno celé syrové vejce(rozkleplé),pro jistotu přidávám odkaz.

http://archiv.nova.cz/multimedia/vajickove-sekane-...

Lucka, ja som na to kukala a tipovala...;-)asi to spravím k špenátu...opúšťa ma fantázia, čo by som uvarila v blízkych dňoch...ďakujem!+

Magdalenko, brambor syrový-doplněno;-)Lusi, díky:-)

Magdalenko syrový-viz třetí foto;-)

Recept sa mi páči, iba uvažujem, či tam ide surový alebo varený zemiak? Bibi, prosím doplň do receptu, ja tipujem na surový...

Zajímavý způsob zpracování vařených vajec, udělala bych si to i nyní, ale našim slípkám zamrzlo jaksi pozadí, tak ukládám, až se rozjaří, ale bodík posílám už nyní :yes::-p;-)

Tématické fráze:
recepty z vajec, vaječné recepty, vaječné pokrmy, pokrmy z vajec, recept z vajec, jiří babica recepty, pokrm z vajec, recepty s vajec, co z vajec, babica recepty, vaječný pokrm, recepty jiřího babici, vaječné placky, vajecne, vaječný řízek s vařenými brambory, vajíčkové smažené řízečky babica, jídlo z vajec, vaječné mufíny z rohlíku, vaječné pokrmy-recepty, jídla z vajec a brambor

Suroviny:
vejce, cibule, rohlík, brambory, vejce, petrželka, strouhanka, sůl, pepř, rohlík, olej

Přidat fotografie receptu