Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 980 kJ / 951 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,86 g |
| Tuky | 39,85 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 493 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 20,57 g |
Postup přípravy
Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak. Krok 3: Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou.
Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.
Zveřejněno 4. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Líčka na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rv1W
Moje poznámka
Líčka na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rv1W
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
licka,
licka na horcici,
licka recept,
recept na licka,
hovězí líčka na hořčici,
recept licka,
z čeho jsou hovězí líčka,
co jsou licka,
membrána hovezich licek,
lička z čeho jsou,
s čeho jsou hovězí líčka,
hovězí líčka na pivu a hořčici,
recepty líčka,
líčka v na hořčici,
líčka na na hořčici,
líčka s hořčici,
tecepty z licek,
hovězí líčka na pive světlo,
obsah tuku v hovězích líčkách,
hovězí líčka top recepty
Suroviny:
líčka hovězí,
sůl,
pepř,
hořčice plnotučná,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
pivo černé,
protlak rajčatový,
hořčice francouzská,
vývar masový
Komentáře (18)
U nás má líčka jen jeden řezník, mražená. Možná jsou už předem očištěná, žádný tuk a blány na nich nejsou. Jen krásné kližnaté maso. Ale jsou o dost dražší než běžná kližka, což mi docela vadí.
Většinou líčka z jedné strany pokrývá silnější vrstva tuku. Nic moc vábného, tuk je však zároveň, jak známo, nositelem chuti. To, zda membránu ponechat, nebo odstranit, je tedy čistě na vás a vašich jazýčcích.
...takže nevím, co je vám na zbavování tuku nejasné. Kdybyste měl doma mého muže, pochopil byste proč každou byť i sebemenší vrstvu tuku musím odstranit. V případě včerejších líček se mi to stalo poprve, nikdy tam tuková vrstva nebyla tak velká jako nyní
ivulinka: pěkný recept, jako vždy - lákavě nafoceno
Jaképa zbavování tuku..., jakápa samá blána?
Donesu domů, promnu pod vodovodou a uvařím čeho si mančaft žádá
Myslíte že si vymýšlím?
No, pokud ale by se někomu z přiloženého obrázku neudělalo dobře, tak vymažu