Černá ovečka
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se upečený moučník dobře vyklápěl.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 618 kJ / 3 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,88 g |
| Tuky | 188,60 g |
| Vláknina | 30,50 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 392,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Krok 2: Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny.
Krok 3: Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Krok 4: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a urovnáme. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle.
Krok 5: Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černá ovečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDjg
Moje poznámka
Černá ovečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDjg
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moji utopenci
marky79 před 12 minutami
Pudinkové cukroví
adela. před 21 minutami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 22 minutami
Sachr cukroví
adela. před 25 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečená ovečka,
maminčiny recepty beránek,
recept na velikonočního zajíčka,
cupcake ovečka,
ovečka pečivo,
ovečka z hrušky
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
smetana ke šlehání,
kakao,
skořice mletá,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (6)
mě se letos při pečení beránků vůbec nedařilo a to jsem se jich za svůj život již něco napekla