Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorová limonáda

Většina z nás využívá zázvor v době nachlazení. Ze zázvoru však můžete připravit příjemně štiplavou limonádu, která vám poskytne osvěžení a navíc mírní záněty, čistí dýchací cesty a pomáhá při senné rýmě.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

innael innael

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min bez doby odstátí a chlazení

5 min (5 min příprava, bez doby odstátí a chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie837 kJ /
200 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Krok 2: Zalijeme hrnkem vody a necháme půl hodiny stát. Krok 3: Potom přecedíme, přidáme ostatní suroviny. Dobře zamícháme, aby se cukr rozpustil a dáme vychladit.

TIP: Recepty se zázvorem

Zveřejněno 15. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorová limonáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4z3k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorová limonáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4z3k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Věra Porazilova 21. 7. 2016 19:19
:-):-(:-K:-D Díky za dobrý recept -vyzkouším !!! :-D:-):-(:yes::-D:-)

Vladimír Štumpa 10. 1. 2016 17:08
Josef:Rozhodně nespařovat! Nastrouhaný louhuji asi 15 minut. Také rozhodně pro "zvýšení " kvality nedávat více zázvorového oddenku. Jako palec velký stačí na 2 litry, jinak pak limča do jazyku štípe. Rafinovaných cukrem si můžete poškodit zdraví, i když chutná dobře. Alespoň z poloviny sladím medem. Tam zase pozor - med se nemá ohřát na více než 45 celsiových stupňů, aby zůstal účinný. Tuto limonádu si dělám tak 2x za měsíc, vždy minimálně 2 litry. V ledničce vydrží- vydržel by, kdyby vždy, až na vyjímky (sme zapomněli, no..), nebyl brzy vypit. Ideální pít v létě.

Josef:

Spařovat zázvor do limonády,veškeré ochrené látky jdou v niveč:-//

Limonáda je skvělá, už se těším až si ji dám v létě krásně vychlazenou.
Zázvoru jsem dala trochu víc a vůbec jsem ho nemusela spařovat, jen dětem jsem tam dala trošku víc vody aby je to nepálilo. :yes:

ahoj raději je lepší ta s třtinovým cukrem nebo medem a limetkou nebo citronem jaký je tam citrus záleží na chuti jednotlivce ale mám tu ještě jedno vylepšení hrst máty a máte to mnohem více svěží jinak je to opravdu skvělý recept na vyzkoušejte a ani není drahý:-)

Výborná je též s limetkou a třtinovým cukrem, vyzkoušela jsem obě, každá je výborná a každá chutná trošku jinak

asi jí vyzkouším, zrovna jsem hledal recept na tuhle limonádu;-)

Vcera jsem zazvor koupila hned vyzkousim v kaulandu je na nej akce;-)

Škoda že nemám čerstvý zázvor doma, hned bych to zkusila. Dneska jsem na něj koukaka v Kauflandu a říkala jsem si že ho na nic nepotřebuju, teď by se mě hodil.

Ono je to dost štiplavé i bez spaření :-). No taky samozřejmě záleží na množství, já mám raději štiplavější, takže dávám i víc zázvoru, než mám v receptu, ale nikdy jsem to nespařovala. Určitě je víc variant :-K

:-Ozázvor je třeba spařit vařící vodou,jinak se málo vylouhuje..

Zázvor je výborný na trávení.:yes: A tento nápoj vypadá lákavě;-)

Tématické fráze:
recept na zázvorovou limonádu, zázvorová šťáva, domácí limonáda recept, jak udělat zázvorovou limonadu, zázvorová voda, recepty na domácí limonády, domácí limonády, zázvorová šťáva recept, zázvorová voda s medem a citronem, domácí limonáda, domácí zázvorová šťáva, okurková limonáda se zázvorem, skořicová limonáda, zázvorová voda recept, zazvorova, recept domací limonady, recept na domaci zazvorovou limonadu, domácí limonády recepty, domácí limonáda s mátou, domácí limonády recept

Suroviny:
zázvor, cukr, voda minerální, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu