Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 11 hodinami
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 14 hodinami
Králík na houbách v nízkosacharidové verzi
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka
Rena64 před 12 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 13 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 14 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 17 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 19 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 19 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 20 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 20 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 20 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 20 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (32)
naprosto skvělé!
zdenička00 -