Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 297 kJ /
788 kcal
Bílkoviny98,96 g
Tuky32,72 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 1,60 g
Sůl3,82 g
Sacharidy21,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme maso, nakrájené cibulky, koření, žloutky a zahustíme strouhankou. Krok 2: Vždy kousek míšeniny rozplácneme na placičku, vložíme dobře okapaný kousek ananasu, uzavřeme a zakulatíme. Krok 3: Jednotlivé kuličky obalíme v mouce, rozšlehaných bílcích a strouhance. Krok 4: Smažíme na oleji, nebo naskládáme na plech vytřený olejem a pečeme v troubě asi 40 minut. Krok 5: Podáváme s rajčatovou omáčkou a těstovinami, rýží nebo bramborami podle chuti. Krok 6: Příprava omáčky: na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku, nesmažíme moc, jen do změknutí. Pak přidáme vše ostatní, dochutíme a zvolna provaříme.

Zveřejněno 8. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxzr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxzr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-p:yes::yes:

Tak to teda vypadá dobře, recept si už ukládám a vím co bude příští týden na oběd! :-8:-8:-8 Navíc milujeme jak ovoce, tak rajčata tak i rýži!

:-O Zajímavá kombinace. Maso s ovocem občas kombinuji, ale s mletým jsem to ještě nezkoušela.

Tématické fráze:
masové koule s rajskou omáčkou, masové kuličky s rajskou, svedske kulicky v rajcatove omacce, masové kuličky v rajčatové omáčce, mleté maso s rajskou omáčkou, mleté maso s rajčatovou omáčkou, masove kulicky z mleteho masa, zapečené hovězí kuličky s rajskou, masové kuličky recept, masové kuličky z mletého masa s rajskou, kulicky s rajskou, mleté hovězí maso s rajčatovou omáčkou, kuličky z mletého masa s rajskou omáčkou, masové kuličky z mletého masa pečené v troubě, švédské kuličky s rajčatovéá omáčkou, ananasová omáčka, koule z mletého masa s rajskou omáčkou, mleté maso s fazolemi a ananasem, lasagne s ananasem, švédské masové kuličky s rajskou omáčkou

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibulka jarní, vejce, kompot ananasový, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř, cibule, olej, česnek, protlak rajčatový, bobkový list, tymián, rajče sterilované, bujon kuřecí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu