Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 748 kJ / 1 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,53 g |
| Tuky | 41,31 g |
| Vláknina | 69,70 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 1,42 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 66,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, zprudka osmahneme, přidáme cibuli na půlkolečka, česnek a celer na plátky, asi 4 minuty restujeme.
Krok 2: Pak přidáme lilek a rajčata nakrájená na kostky, podlijeme polovinou vývaru a dusíme.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, přidáme rozmarýn, majoránku, osolíme a opepříme. Jako poslední dáme nakrájené fazolky, zalijeme druhou polovinou vývaru a ještě necháme dusit. Nemusíme zahušťovat, z rajčat a lilku nám vznikne hustá omáčka.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYwr
Moje poznámka
Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYwr
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jehneci maso recepty,
recepty z lilku,
recepty s lilkem,
jehněčí nejlepší recept,
jehněčí recepty,
recept jehneci plicky,
jehněčí plíčka na smetaně,
jehneci lilek,
jehněčí plíčky na smetaně,
jehněčí plíčky,
maso s lilkem,
hovezi s lilkem,
plíčky na smetaně jehněčí,
tatarák z koňského masa,
maso s lilkem,
tatarák z jehněčího,
varime s lilkem,
lilek hovezi,
recepty na večeři s lilkem,
pličky z jehněčího masa
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
celer,
lilek,
rajče,
fazolky zelené,
vývar hovězí,
rozmarýn,
majoránka,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (16)