Jíška do zásoby, na potom
Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí víc a přebytek uložit v chladničce nebo mrazáku. Pak je rychle po ruce. Jíškou se zahušťují mnohé polévky a omáčky.
Postup přípravy
Krok 1: Použijeme nepřilnavý hrnec, nejlépe se silnějším dnem. V něm rozpustíme tuk, vsypeme mouku a dobře rozmícháme, dohladka. Na mírném plameni pak za stálého (nebo velice častého) míchání smažíme, než jíška změní barvu - ze světlounké mírně ztmavne.
Krok 2: Trvá to přibližně 20 minut, než hotovou jíšku sundáme z ohně a opět za častého promíchávání necháme téměř vychladnout. Pak ji přendáme do zavařovací sklenice, necháme zcela vychladnout, zavřeme a uložíme do lednice.
Krok 3: Při použití másla je třeba dát pozor na jeho možné přepálení. Pokud přidáte mouky zbytečně moc, může jíška zhrudkovatět a bude se velmi špatně smažit.
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jde to různými způsoby
Zveřejněno 13. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jíška do zásoby, na potom
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DwR
Moje poznámka
Jíška do zásoby, na potom
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DwR
Nejnovější recepty
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 27 minutami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 4 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 16 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 44 minutami
Máslový mazanec
P@cka před 1 hodinou
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 1 hodinou
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 12 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 14 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 14 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 14 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí jíška,
máslová jíška,
jíška ze sádla,
lojova jiska,
jak dlouho vydrží jiska,
zásmažka do zásoby,
jak dlouho vařit jíšku,
domácí jíška do zásoby,
jíska,
jíška recept,
domácí světlá jíška,
jíška ze ze sádla,
jíška v lednici,
jak dlouho vydrží jíška v lednici,
lojová jíška recept,
svetla jíška recept,
lojova domácí jíška,
sadlová jiska,
máslová jíška do zásoby,
jak na domaci jíšku
Suroviny:
sádlo,
mouka hladká,
sádlo,
Komentáře (27)