Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brněnský rozlet

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Vylepšená roštěná je o něco pikantnější a kyselejší. Přidáme k ní zeleninovou směs, točený salám a vejce. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, bramborem, či těstovinami. Stojí za zkoušku, uvidíte!

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 892 kJ /
2 125 kcal
Bílkoviny196,11 g
Tuky114,54 g
Vláknina19,55 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 3,71 g
Sůl8,59 g
Sacharidy71,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané cibule nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji, přidáme kmín, trochu chilli, hořčici, kečup. Hned přidáme maso nakrájené na kostky a osmahneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Krok 2: Vyvaříme co nejvíce vodu na základ, přidáme zeleninovou směs i s lákem a pokrájený točený salám. Krok 3: V hrníčku rozmícháme hladkou mouku s mlékem. Směsí zahustíme omáčku. Přilijeme vodu dle potřeby podle toho, kolik je třeba omáčky. Krok 4: Podle potřeby dochutíme, ale většinou už není potřeba, sos a nálev udělají chuť, jak má být. Krok 5: Na závěr do omáčky přidáme pokrájená vařená vejce. Krok 6: Podáváme například s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 10. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnský rozlet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8Gv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnský rozlet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8Gv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

cathleen: také někdy dělám, ale podle receptu na "normální" ptáčky, toto je něco zcela jiného - zkoušet asi nebudu, protože mne to složení nějak neláká (kmín, čili, kečup, podravka, směs na salát... - pokud bych to tam nedala, tak je touž jiný recept 8-( )

Tomáš Michálek: Však Ty to vařit nemusíš. Nám chutnalo:yes:

Tomáš Michálek 10. 5. 2013 15:27
Ta úvodní fotka je pořízená při gastroskopii žaludku? Nechce se mi věřit, že tohle někdo seriózně vaří.

Lvicek Lada 14. 2. 2013 14:13
Dnes jsem to uvařil...výborné:-8:-/

BILKOVAI: super, jsi šikulka:yes:

výborné, akorát jsem dělala z vepřového. Přidala jsem foto a bodík:yes:

Tak dnes jdu udělat na oběd!!:-) určitě to bude dobrota:yes:

moc jsme si pochutnali:yes::yes::yes:

Tak jsme si dneska na rozletu pochutnali. Je to opravdu dobre. Sice jsem musela recept malinko prizpusobit zdejsim podminkam (nemaji tu zeleninovou smes na bramborovy salat), ale jinak jsem varila tak, jak to tu je. Takze vyborne a 12. bodik je zaslouzene tvuj. :yes::-p:-K

Určitě si brzy udělám. Dávám bod:yes:

Jééé já tam nenapsala kam s nima ale tak podle obrázku je to všem jasný a když je sníte než to uvaříte tak se taky prd děje :D:-))

:-p Ty vejce bych tam šoupnul s točeným salámem, a nejspíš na kolečka. Nic tím nepokazím, ne? No a taky je lze sníst, aby člověk neměl hlad než se uvaří obídek.:-D
Bod přidávám, je to nádherný nápad.

Rozlítané ptáčky znám, dělávám a máme je moc rádi. Výborná bašta:yes::yes:

:yes:Vypadá chutně,..jen v popisu marně hledám,kam zmizela ta vejce ..;-)

Ano polévkovou lžíci mletého nejlépe drceného kmínu;-) je to na cca 3-4 litry omáčky. Kmín je vynikající na trávení mimochodem;-)

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
ptacci v rozletu, ptačky v rozletu, brněnský dort recept, omáčka rozlítaní ptáci, ptaci v rozletu, ptáčky v rozletu recept, španělský ptáček v rozletu, recept na brnensky dort, brněnský dort, ptáček v rozletu recept, ptaček v rozletu, rozlítaní ptáci, rozlitane ptacky, ptáčci v rozletu recept, rozlitany ptaci, rozlítaný španělský ptáček, španělské ptáčky v rozletu, španělský ptáček v rozletu recept, brněnský salám, španělský ptáček rozlítaný

Suroviny:
roštěná hovězí, vejce, cibule, salát bramborový, podravka, sůl, pepř mletý, kmín mletý, chilli, kečup sladký, mléko, olej, mouka hladká, hořčice, salám točený

Přidat fotografie receptu