Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chlebíček s vanilkou

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 442 kJ /
2 496 kcal
Bílkoviny60,33 g
Tuky45,52 g
Vláknina18,28 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy452,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (tekuté, pak tuhé) a zapneme program Sladký (hnětení, kynutí a pečení sladkého kynutého těsta) nebo pokud ho nemáme, použijeme program Základní. Krok 2: Po druhém hlazení (promíchání) můžeme vyndat háky a pokud je třeba, urovnáme povrch těsta.
Pohlídáme závěrečné pečení, bochník stačí péct 40-45min.

Zveřejněno 11. 2. 2010

Poznámka autorky cathleen

Chlebíček krásně voní, je měkounký, přiměřeně sladký a není suchý. I druhý den po upečení chutná jen tak, ničím nenamazaný......

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chlebíček s vanilkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xnPl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chlebíček s vanilkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xnPl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

mam keramicku, tak ju výmazem sadlom a posypem hrubou mukou a pod nu dam plech s vodou a urcite to pojde si myslim :-) Len neviem, ci sa mi tam to cesto cele zmesti, kde tam ide tolko muky...?

Jana: ano, to půjde určitě - dobře ji předem vymaž máslem, ať se ti na ni těsto nepřilepí;-)

ja som to myslela jako ze bych to nechala kysnut napr. v osatke a potom bych to preklopila na plech a dala piect, ale ak to fakt zredne, tak na plechu z toho budem mat placku teda :-S A keby to dam kysnut a nasledne piect napr. vo forme na bábovku???

Jana: koření dávám přibližně lžičku, záleží na tom, jak moc chceš chlebíček navoněný. Na plechu - to myslíš jako nízký koláč nebo mazanec nebo formu položit na plech.?
Spíš bych to pekla v té formě a na plechu, bramborami těsto stáním (čekáním na vykynutí) zřídne.

dalo by sa toto cesto urobiť aj normálne na plechu?? A kolko tam mám dať toho korenia Vonave pecenie s vanilkou????:-O

:-O jujda, já tam nemám sůl? - Aha, už vím, proč! Použila jsem zbylé vařené brambory od oběda a ty solené jsou...ale stejně to do receptu písnu. Dík za fotečky:-)

Takže Cathleen, ve zmenšené verzi, vynikající, těsto je jak už jsem psala, jak vata. K tomu pečení. Po 40 minutách jsem otevřela pekárnu a ani náhodou ještě nebyl!! Byla jsem nakonec ráda, že mi nespadnul.;-) Z původní doby pečení jsem ubrala asi 17 minut. Ještě jsem se chtěla zeptat, nechybí tam trošinku soli? Ne, že bych to ve sladkém potřebovala, ale přece jen se mi zdá, že malinko soli by to sneslo. No a možná by bylo fajn tady přidat i tu zmenšenou verzi pro ty, kteří mají menší nádobu a jeden hák. Ale to nechám na tobě. ;-) Přidávám fotky;-)

cathleen, díky, myslela jsem si to, nakupuji tam už taky pěkně dlouho a taky jsem moc spokojená :yes:. Jen jsem chtěla vědět, jestli je to to ono ;-). Hezký víkend :-K

Ano, kupuji ho u Antonína, jsem s ním (a nejen já, i hodně mých kamarádek) maximálně spokojená:yes:

cathleen, prosím tě, to koření, co jmenuješ, to je to, co prodává Antonín?

cathleen :-D:-)), zatím jsem nic nemusela zmenšovat:-)). Vzala jsem kus k dceři a zeť se jen olízne, až to uvidí a doma už skoro nic není;-) Takže, účel to splnilo.;-)

:-D:-D:-DJani, vždyť víš, že máš prťavounkou jednohákovku....téměř všechno do ní musíš zmenšit;-)Jsem ráda, že chutná.

No, takže asi tak. Mám dojem, že je to pro větší pelárnu, než mám já!:-)) Vynikající těsto, jako vata, ale otvíralo mi pekárnu, musela jsem to vypnout. Nešlo to ven, ta čepice zvrchu se utrhla. Každopádně je to těstíčko, jako málokteré!! Láďa to cpe po kusech a říkal, že se mi v pekárně dlouho tak nic nepovedlo!!:-)):-D:-D

Cathleen, jsem rada, ze ti po vcerejsim "slovenskem" bodiku, muzu dat dneska jeden bod "cesky", protoze tenhle chlebicek si ho rozhodne zaslouzi.:yes:7:yes:

:-K:-KPěkné, není tam moc tuku a cukru. Vyzkouším.:yes::yes::-p

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
pečený chlebíček, voňavé pečení s vanilkou, hnětací háky na tuhé těsto, bramborový chlebíček sladky, zbylé vařené brambory, recepty z bramborového těsta, bramborový bochník sladký, bramborovy, pečení ze sladkého kynutého těsta

Suroviny:
voda, brambory, vejce, tuk, cukr, cukr vanilkový, šťáva citronová, koření voňavé pečení s vanilkou, mouka hrubá, mouka polohrubá, droždí, rozinky

Přidat fotografie receptu