Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roládky z kuřecích stehen

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud si je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný k přípravě balíčků s chřestem a jarními bylinkami.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie338 kJ /
81 kcal
Bílkoviny0,91 g
Tuky6,44 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy4,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna vykostíme, z vnější strany naklepeme, kůži ponecháme. Krok 2: Vzniklý plátek z obou stran osolíme a trošinku opepříme. Krok 3: Zelený chřest očistíme, vložíme do vařící vody a 4 minuty povaříme. Krok 4: Vnější stranu, která je bez kůže potřeme hořčicí, poklademe Prosciuttem, medvědím česnekem, chřestem a na tenké nudličky pokrájenými sušenými rajčaty. Krok 5: Plátek stočíme do roládky a sepneme párátkem. Krok 6: Vložíme je na pekáč, posypeme grilovacím kořením a celým kmínem. Krok 7: Na každou roládku dáme tenký plátek másla, podlijeme troškou vody a pečeme v troubě dorůžova. Krok 8: Během pečení podléváme výpekem a alespoň jednou obrátíme. Krok 9: Podáváme s bramborem, popřípadě jen se zeleninou.

TIP: Varné typy brambor - jaké vybrat?

Zveřejněno 16. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPL6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPL6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Anna Kocikova:;-)

Jani,už podle použitých surovin to vypadá na moc chutné jídlo:-p:yes:
Roládky na řezu jsou moc hezké:-K

Hezká a lákavá kombinace:yes:

spagetka::-D;-)

hezky ti kebulka pracuje, ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Simona Kucerova:No, já měla chřest ze zahrádky od kámošky a pořád jsem nevěděla, co s ním. Pak jsem vytáhla stehna z mrazáku a hlava zapracovala :-D

:-p:yes:

Jani to musí být moc dobré:-pchřest mám ráda a kuřecí řízky ze stehen taky,jsou šťavnaté;-)to stojí za vyzkoušení;-):yes:

Tématické fráze:
mini kuřecí roládky, kureci roladky, vykostěná kuřecí stehna recepty, kuřecí stehna roláda, kuřecí mini roládky, kureci stehna rolada recept, rolada ze stehenich rizku, roláda z kuřecích steheních řízků, roláda kurecich stehna, kuřecí stehna na na roládu, kuřeci rolada ze kuřecí stehna, rolada ze kuřecí stehna, kuřecí steheníroládky, recept na vykoštěná kuřecí stehna, platky z kurecich stehen, kuřecí stehna roládky, kuřecí roláda s kůží, kureci rolada ze stehna, kuřecí roladky ze stehna, rolada s kuřecího stehna

Suroviny:
stehno kuřecí, chřest zelený, list medvědího česneku, rajče sušené, prosciutto, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, kmín celý, koření grilovací, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu