Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční perníčky

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marcella Marcella

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Receptů na perníčky je tolik, že by daly na několik kuchařek. Co je však jisté, že měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět na žádném vánočním stole a s tímto receptem, je zvládnete připravit i v případě, že pečení není vaší silnou stránkou.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 621 kJ /
5 885 kcal
Bílkoviny118,72 g
Tuky200,80 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 5,77 g
Sůl1,80 g
Sacharidy890,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Hladkou mouku promícháme se sodou, přidáme cukr, změklý tuk, vejce, med a perníkové koření. Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, vyválíme a vykrajujeme perníčky, které přeneseme na plech. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 10-15 minut. Krok 5: Po vyndání z trouby perníčky potíráme rozšlehaným vejcem.

TIP: Desatero: Perníčky

Zveřejněno 8. 1. 2009

Poznámka autorky Marcella

Perníčky jsou brzy měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ43

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ43

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jako dlouho pečeme perníčky ? Děkuji

Jana:to se mi nikdy nestalo ,zda se jakékoli těsto láme nebo praská,přidejte tuk....

můžu se zeptat , já sem dělala to těsto dle Vás a nějak mě to nedrží u sebe pořád se láme a drolí nejde mě vyválet plát vždycky praskne co mám přidat ??:-?6?

dana:necukrovat! ozdobit, já je mám v chladu, stejné jak vánoční cukroví...:-))

chtěla jsem se zeptat jak uschovat perníčky při pokojový teplotě a nebo v chladu,a mají se cukrovat.děkujiotrokvolympii@seznam.cz

Božena: To nevím, já to vážím v hrnečku, nebo si kupte balení 200g a lžíce spočítejte, ať to víte do budoucna.;-)

Dobrý den, vyzkouším Vaše perníčky. Chci se zeptat, kolik asi lžic
je 200 g medu

Pavla: Tak to jsem moc ráda, že jste spokojená. Příště až je budete péci, budou jen lepší a lepší.Honem spočítat, jinak jich napočítát:-)e málo .....

Pernicky jsem pekla poprve v zivote a az na to ze mam kazdej jinej(jeden tlustci druhej tenci)tak se mi povedli.Nakonec je nemam ani spocitane:-)Dekuji za recept

renatica: Tak,tak.Peču tak na 160 až 170C. Možná, že mouku ani nebudete muset přidávat. Dnes jsem je také pekla. Přeji, ať se povedou. Marcella

Marcella:děkuji moc,ano ano,.. nečekala jsem takovou konzistenci ted už v lednici hezky stuhlo,..zítra bych chtěla péct,.. takže asi tak hodinku předem vytáhnout aby se s tím dalo pracovat,hm? a péct na kolik stupnů a jak dlouho ,prosím??:-K

renatica: Nechte odležet třebe dva dny, pak znovu propracujte. Když bude řídké, přidejte hladkou mouku.:-)

Prosím vás moc o radu,. těsto jsem právě doděla a zdá se mi strašně řídké,přitom jsem přesně dodržela gramáž všech surovin. Co se mohlo stát?? propracovala jsem teda jen v ruce,že by to bylo málo? Prosím o rychlou odpověd dala jsem do folie a do ledničky.nevím co s tím

Perníčky jsou luxusní:)měla jsem sedm plechů a před ozdobením hned jeden zmizel:)moooooc dobré.:yes::yes::yes:www.toprecepty.cz

leny: Kakoo přidat můžete, když chcete perníčky tmavší.;-)

Pavla: To nelze napsat.Záleží na velikosti a síle perníčků. Vyzkoušejte a spočítejte.:-O

super recept:-))

Na kolik ks pernicku to mnozstvi asi je?dekuji za odpoved

Tak jsem vyzkoušela Vaše perníčky a lepší jsem nejedla! Udělala jsem 11 plechů všem chutnají i mojí 15měsíční dceři a dnes jdu zbodit! :-)

www.toprecepty.czkakao se tam nedava?

Ještě odpověď na dotazy.Perníkové koření je 25g balení.Nemusí se dávat celé.Třeba půlka.Záleží na tom, jak máte ráda silnou vůni.
Konvektomat je stroj pro větší provozy, ve kterém se peče,vaří,smaží,ohřívá ....... Používa jí ho restaurace,jídelny, vývařovny atd.:-)Marcella

Zdravím Lenule,to jsem moc ráda,že jste spojojená,Tak vyzkoušet všechny moje recepty.:-D Marcella

Zdravím , nepeču skoro vubec jsem nováček a prvni cukrovi s vlastním nekupovaným těstem sem zkusila tento recept a ohlasy byli tak vynikající , že už nejsou a budu muset dělat nové tak byli dobré takže děkuji za perfektní recept ;-):-8:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

1ks pernikoveho koreni je kolik gramu

Co to je prosím konvektomat?Nikdy jsem to neslyšela.

Krásné :-K, také mám jeden rodinný recept:

http://www.foodstyle.cz/products/vanocni-medove-pe...

A vlastně jsem ho dala i sem...

http://www.toprecepty.cz/recept/30453-%E2%80%9Evan...

Štěpánka 9. 12. 2012 10:28
Super receptík,manžílek s dcerou pochvalují:yes:,ale obávám se že budu muset zadělávat do týdne znovu :-)

Dnes jsem ten tuk Iva koupila v akci v Kauflandu za 13.90Kč ;-)

Díky moc,už jsem jí sehnala.:-p

Ahoj perníčky sem pekla a jsou mooc dobré :-p:-8 Děkuji za recept:-)

Herou bych nahradila máslo.I když máslo je lepší.100% tuk nemůžete nahradit Herou, je to jiný tuk.:-(

Může být i jiný tuk?Už jsem dlouho neviděla Ivu.Co třeba Heru?

Jana: Ano dovážit do 25dkg.

dotaz prosím a spěchá to ;-(
tuku je psáno 250g, takže jedna IVA má jen 200g,takže ještě kousek z druhého kusu,že?:-O nebo stačí pouze 1kus?

marcela123 perníčky se mohou, ale nemusí nechat uležet. Jsou hned měkké. Já je musím chránit, aby se "nevypařily" ještě do Vánoc.:-D

marcela123 3. 12. 2012 13:20
Dobrý den chystám se péct Vaše perníčky. Mohla byste mě napsat zda tuku se dává celá kostka a jestli těsto se nechává uležet. Děkuji Marcela

chtěla bych se zeptat jak dlouho vydrží udělaný perníček a hlavně ta poleva na zdobení :) děkuji

Romana Drtinová 29. 11. 2012 20:04
Moc děkuji za recept perníčky jsem pekla tak jak je uvedeno a jsem moooooc spokojená jsou krásné hladké a jsem ráda jak se pěkně povedly . děkuji.

Ještě jednu odpověď. Perníčky jsou hned měkké. Vyzkoušejte treba z poloviční dávky.:-D

Tuk nastrouhat, cukr moučkový,Vykrajovat trochu silnější a péci tak na 160- 170 stupňů. Jak dlouho se nedá přesně napsat,až jsou perníčky světle hnědé. Ať Vám to jde. Marcella:-8

Cukr se dává moučkový????

dobrý večer, mám asi hloupou otázku, ale ten tuk se má rozpustit??? v některých receptech se strouhá... :-8 :-8

edita: Jak dlouho a na kolik jste je pekly?

jsou super

teda holky...musím vyzkoušet,nevíte jestlijsou měkké ihned po upečení??:-?

nikitina007 28. 11. 2011 09:16
Děkuji za recept. Pekla jsem úplně poprvé a perníčky byly tak vynikající, že můj 4 letý syn vždycky jeden perníček nazdobil a druhý mu skončil v pusince. ;-) :-)

Děkuji za recept.Na vánoce jsem je dělala.Všem chutnali.Jednoduché,dobře se s těstem pracovalo.Budu již nadále dělat tyto perníčky.:yes::yes::yes:

Nádhera!!!:yes:+

marcella krasne

Bydlela jsem dlouho v Mostě,to by bylo blízko ale takhle....:-(:-8:-D:-D

Ahoj Jiřko;-)-já jsem též ze severu.Pocházím od Chomutova.Tak kdyby někdy?Pa

Na který konec republiky se budu muset vydat?:-*Já žiju na severu v Liberci a kde ty :-?:-)):-)

Ahoj Jiřko,díky.Tak se stav někdy na kafčo a pustíme se do toho spolu. Marcella

Vítej Marcello,ty perníčky jsou super ozdobené :yes::yes:,já to nesvedu zdobit ani náhodou,vždycky je jenom polejvám cik-cak;-(:-/:-8

Merylas a Marta-děvčata moc děkuji za podporu.Opravdu je to moje první zkouška o zapojení se a Váš názor mě povzbudil pokračovat.díky Marcella

nádherně ozdobené perníčky :yes:

Ahoj Marci, do diskuze se nezapojím, perníčky jsem už dlouho nepekla, ty tvoje vypadají hezky :yes: Jsem si ale všimla, že je to tady tvůj první receptík i s fotečkou, tak ať se ti tady líbí a jen tak dál :yes:;-)

Zdravím-určitě to lepší je,ale když se začne vyvalovat po zadělání jde to dobře.Na pečícím papíru i bez něj.Také v konvektomatu můžeme perníčky péci.To jsou nejlepší.Mám vyzkoušené vše.Ať se povedou:-))

Nemělo by se asponˇ půl hodinky to těsto nechat odležet v lednici?A připsat že pokládat na pečící papír?:-//Jinak nemusí být špatný recept..;-)

Tématické fráze:
nejlepsi pernicky, jednoduche perníčky, pečení perníčků, vánoční perníky, pečení vánočních perníčků, pečení vánočních perníčků, nejlepší recept na perníčky, zdobení vánočních perníčků, pernicky recept, jak zdobit perníčky, jednoduchy recept na pernicky, perníky vánoční, jednoduché zdobení perníčků, vanocni recepty, nejlepší perníčky recept, vánočníperníčky, vaření v konvektomatu, recept na vanocku, jednoduche testo na pernicky, vánoční zdobení perníčků

Suroviny:
mouka hladká, cukr, tuk 100%, soda jedlá, vejce, med, koření do perníku, vejce

Přidat fotografie receptu