"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Crème fraîche se vyrábí ze smetany, do které se přidávají mléčné bakterie. K přípravě můžeme použít i tibetské kefírové houbičky. Výsledkem je hustá, lahodná, příjemně nakyslá smetana. Použít ji lze například ke grilované zelenině.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 050 kJ / 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 75,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Jz2
Moje poznámka
"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Jz2
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 56 minutami
Vánoční oplatky
Přidáno před 17 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 20 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 1 hodinou
Vánoční cukroví
fragolina před 6 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 11 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 12 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 12 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 12 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 12 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 13 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 13 hodinami
Tématické fráze:
crème fraîche,
tibetský kefír,
tibetská kefírovka houbami,
kerírová houbička,
kefirova kombucha,
tibetské hobičky,
creme fraiche z tibetske houby,
kefir z houbicek,
kefírový cedník,
creme fraiche recepty,
kombucha kefírovka,
smetana kefír 24 hodin,
kombucha-kefirovka,
kefír z kombuchy,
kombucha v naložený v mléce,
smetana z kefírové houby,
tibetskou kefirovou houbu,
kombucha v mléce,
huba tibi,
recepty z creme fraiche
Suroviny:
smetana ke šlehání,
houba kefírová
Komentáře (26)
Moc děkuji Iva
[email protected]
[email protected]
Jo a rozmrazuj je pomalu v ledničce, ne naráz a prudce, rozhodně ne v mikrovlnce. Nejlépe fakt normálně v ledničce.
cecilka: nene, kombucha je jiná houba, podobná spíše lišejníku - tady odkaz.
http://www.kombucha.wbs.cz/Co-je-to-kombucha.html
Kefírovka, tedy tibetská houbička, je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech.
Tady si porovnej obě houby
http://www.kombucha-kefir.wz.cz/kefirka.html
Vďaka za informáciu.
Nebo