Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy s citronovou polevou

Ořechové řezy s náplní a navíc s kyselkavou citronovou polevou. Sáhněte bez obav po našem receptu, až budete chtít trochu rozmazlit rodinu symbiózou skvělých chutí. Určitě sklidíte pochvalu.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

editt editt

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 806 kJ /
4 256 kcal
Bílkoviny90,12 g
Tuky286,96 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 719 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy321,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Cukr vyšleháme se žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Ke žloutkové směsi vmícháme mouku, ořechy, prášek do pečiva. Nakonec jemně přimícháme tuhý sníh a dáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dorůžova asi 30 minut (podle trouby). Krok 4: Na náplň vyšleháme máslo s cukrem, přidáme po troškách ořechy a rum. Krok 5: Na polevu utřeme citronovou šťávu s moučkovým cukrem. Přesný poměr se musí vysledovat. Poleva by neměla být moc hustá a ani moc řídká, tak akorát, aby se pěkně dala rozetřít na moučník. Krok 6: Upečený necháme vychladnout, potřeme náplní a polijeme polevou. Dáme do ledničky ztuhnout a můžeme podávat.

TIP: Jak připravit citronovou polevu

Zveřejněno 20. 2. 2010

Poznámka autorky editt

Na náplň se musí všechny suroviny pořádně promíchat, já to dělám mixerem a dvojitou dávku, není to pak tak suché.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rl6O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rl6O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ac jsem celkem hodne zrucna pekarka, buchta se nepovedla. Jelikoz je psano do testa pouhe 2 dkg hr.mouky, testo je konzistenci a i po upeceni spise roladove a hodne spadne. Umotala jsem z platku aspon honem roladu

děkuji všem za milé přivítání :)

Editt,tie vyzerajú úžasne,myslím že podobný recept som už robila,ale bez tej náplne.Vyskúšam,keď prídu rodičia na návštevu:-p:yes:

Editt, vítej na topkách, je to tu jak droga:-D:yes:. Těšila jsem se jak zhubnu, ale jsou tu tak šikovné kuchařinky a kuchtíci, že mám smůlu, nezhubnu ani náhodou;-(. Tvůj recept vyzkouším, mám ještě dost ořechů.:-)):yes:bodík!

Editt:-K vítej na topkách, ať se Ti tu s námi líbí;-)

Moučník vypadá báječně:-p, ukládám a 4.bodík posílám;-):yes:

Recept jsem si už opsala,zítra vyzkouším,přijede mi návštěva,tak ho ochutnáme:-))vypadá dobře a dám bodíka,jelikož si myslím,že bude dobrý:-)):yes: a také tě tu vítám:-))

Editt, já tě vítám na našich stránkách Topreceptů, ať se ti tu líbí a ať tu načerpáš nepřeberné množství inspirace;-)
Ořechové řezy nemohou být nedobré a ořechy my rádi, tak ti posílám 2.boda:yes:

Hm, to je moc dobrý a hezký moučník:yes:+1.

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
ořechové tyčinky s bílkovou polevou, cukroví s citrónovou polevou, orechova buchta s citronovou polevou, ořechové cukroví se žloutkovou polevou, kolac s citronovou polevou, ořechový koláč se žloutkovou polevou, ořechový rěz se žloutkovou polevou, ořechové řezy, řezy se žloutkovou polevou, moučník s citronovou polevou, řezy s bílkovou polevou, řez s citronovou polevou, ořechové řezy na plech, ořechové cukrovi s bilkovou polevou, babiččiny ořechové řezy, měsíčky s citronovou polevou, tyčinky s citronovou polevou, žloutkové měsíčky, ořechové cukroví s polevou, moučníky s citronovou polevou

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, ořechy mleté, mouka hrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, ořechy mleté, cukr moučkový, máslo, cukr vanilkový, rum, šťáva citronová, cukr moučkový, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu