Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkové řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarca87 Jarca87

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 043 kJ /
4 313 kcal
Bílkoviny79,99 g
Tuky107,87 g
Vláknina37,85 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy736,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vlažné mléko, rozehřátý tuk, cukr, špetka soli a žloutky mixujeme 1-2 minuty. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Krok 2: Povrch poklademe borůvkami, posypeme drobenkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Zveřejněno 20. 1. 2009

Poznámka autorky Jarca87

Je to skoro stejné jako borůvkový koláč akorát místo kvasnic se tam dává prášek do pečiva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xO1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xO1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Právě dopečeno. 🙃 Koláč se povedl, rychlý, jednoduchý a hlavně výborný. :yes: Ukládám…:-)

Diskuze dlouhá a prakticky o ničem. To hlavní, zda někdo upekl a zhodnocení samotného koláče nikde, jen dohady o mírách. Díky za recept, vypadá dobře, zkusím a posílám bod

Gábina: Milá dámo, jsem absolventka základní i jiných škol, ale s úsměvem si představuji, jak odměřuju , 1,66 hrnku mouky. Tak dám radši 1+2/3.Autorka si zřejmě libuje ve zlomkách, pobavilo mě to.A taky nevím, jak přesně odměřím 2/3 prášku do pečiva. Tak to vezmu po našem, od oka a houby se stane, když dám prdopeč celý a s moukou se přesně netrefím. Recept vypadá lákavě a přesně odměřovat netřeba. Naše babičky vařily stylem - asi tolik. Určitě ho upeču a dávám bodík.:yes:

hledám něco "borůvkového" k upečení a musím se smát těmto šíleným komentářům, kdo neví, co to je 1/8 nebo 2/5, tak se divím, že vůbec umí něco upéct, to je snad naprosto normální, že se tyto míry uvádějí a zkušené pekařky a absolventi základní školy, by tohle měli bez problémů zvládat, to se na mě teda nezlobte :):-))

Hrnek sem hrnek tam.Když něco dělám podle oka,tak to mám lepší než když se s tím piplám.

Gábi, zkuste naschvál zvážit prázdný hrnek, naplňte vodou a znovu zvážit. No, možná vodu odměřit QQQ. Dejte vědět kolik má Váš čtvrtlitrák.

Teda Oldo, řekla bych, že čtvrtlitrák je vždy 1/4 litru, tedy 250 ml;-) nebo ne :-?:-O

Asponˇ máte co komentovat lidi!holt někdo umí převody a někdo ne:-))

Se musím smát, úplně vidím hanny s krejčovským metrem kolem krku:-)):-D

No, když narazím na "chalupářský" recept a seznám, že by s ním měl být seznámen zbytek lidstva, tak si dám tu práci, odměřím suroviny a převedu na jednotky podle SI.QQQ Přitom už přepočítám tak, aby v rec. nebylo např. 225g másla, ale 1ks, tedy 250g. A 2/3 PRDOPEČ? Rád bych viděl kuchtu, která tam nevrazí celý QQQ... Mimochodem, klasický čajový porcelánový čtvrtlitrák má objem 200 až 300 ml Q. Tož tak.

Jarčo, děkuješ mi za radu, ale já jsem Ti žádnou nedala. Obávám se, že si mě pleteš s někým jiným. Nick "hanny" je určitě běžný i na jiných webových stránkách. Nejdříve si prověř, komu vlastně píšeš...díky;-):-D:-p

Něco hodně podobného dělám, je to výborné. Jani, nejsi sama, komu dělají převody potíž ;-):-D, ale vždycky se domluvíme ;-). Kdyby tu žížalka, nenapsala, že to je 100 g másla, vzala byvh máslo a rozdělila na pětiny :-D:-D,ale jinak :yes:

hany!!:-)):-D:-)):-))

Jani, nesměj se ! Někdy vařím s krejčovským metrem kolem krku. Věř, nevěř, přesně 4 cm z běžné kostky másla-250g, je 10 deka !! Vyzkoušeno! :-D:-D

No, žížalko, děkuji, to jsi hodná!:-)), ale to bych si musela někde napsat seznam tady těch půlítek a popřípadě vždy vytáhnout a to už mám i měřítko na lžíce a lžičky!:yes: z jednoho časopisu.:-) Jsem šťastná, že tady nejsou recepty v tisícinách:-)):-D, to už bych byla úplně v ...:-D

Jani, 2/5 z kostky másla je 100 g;-)

Zpravila jsem to a díky za radu hanny;-)

Jarčo, nemusíš se hnedle urážet. Pomlouvání by bylo, kdyby si to holky psaly soukromě. Kritika, pokud je k věci a slušně napsaná, je dobrá věc. Chybuje každý, ale jen někdo dokáže kritiku přijmout a poučit se z ní. Ten recept je opravdu napsaný dost nepřehledně:-O. Stačilo by naučit se, že za čárkou a tečkou se dělá mezera;-)

Místo aby se tu hodnotilo že má člověk snahu dát tu nějaký recept tak se tu kritizuje a pomlouvá!!Ty co jsou takové podívejte se na sebe každý nemůže být chytrý jako VY!

Jani souhlasím. Teď budu asi hodně ošklivá.:-S Recept může být dobrý, ale napsaný je příšerně.! Když jsem se zaregistrovala, zeptala jsem se, kde najdu pravidla pro psaní receptů.Žádná neexistují, ale myslím si, že by bylo dobré o něčem takovém popřemýšlet. V těch všech třetinách a pětinách se opravdu nemusí každý vyznat.;-)

:-)):-)) Zrovna jsem teď na jiných receptech četla, proč lidi nepoužívají buď dekagramy, nebo hrnky, že takové to 2/3 3/4 není každému jasné. Mi taky ne, přiznám se bez mučení:-/ Musí mi to vždycky převádět přítel, jsem blb na převádění jednotek a popravdě, někdy, než bych se měla jít za ním strapnit, raději to neupeču. Dodnes nevím, co je to 1/8 másla a šlak by mne trefil, když se s tím někde setkám. Proč se raději nenapíše čtvrt másla? Nebo 12 a půl deka? Tady to se mi moc líbí, mám vše, co potřebuji, ale za boha nevím(zasmějte se) co to je 2/5 kostky másla.:-((

Tématické fráze:
borůvkový řez, řezy s borůvkami, borůvky recepty, borůvková buchta s drobenkou, borůvkové recepty, recepty z borůvek, řez borůvek, metro řezy, recepty s borůvkami, bublanina borůvková s drobenkou, moučníky s borůvkami, řezy z borůvek, recepty boruvky, recepty s borůvkama, borůvkové moučníky, recept z borůvek, řezy s borůvkama, borůvky recept, moučník s borůvkami, 2/5 masla

Suroviny:
mouka hladká, tuk rostlinný, cukr moučkový, mléko, žloutek, prášek do pečiva, sůl, borůvky, mouka hrubá, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu