Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehoučké jogurtové řízky

Hodnocení receptu je 4,9 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda1512

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování masa

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Křupavý smažený řízek je klasika, která nikdy neomrzí. Ovšem i s tradičním receptem si můžete pohrát a dát mu šmrnc. Zkuste recept na kuřecí řízky marinované v jogurtu, který zajistí šťavnatost. Maso je velmi křehké, s lehkou vůní česneku a koření.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 245 kJ /
1 254 kcal
Bílkoviny209,23 g
Tuky28,93 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 953 mg
Sodík 824 mg
Sůl1,73 g
Sacharidy38,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsní řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Smícháním jogurtu, prolisovaného česneku, vajec a grilovacího koření připravíme marinádu. Podle chuti dosolíme a opepříme. Krok 3: Řízky ze všech stran potřeme marinádou, urovnáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme zbytkem marinády. Uložíme do lednice přes noc. Krok 4: Druhý den řízky obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova na pánvi s tukem.

TIP: Rady a tipy, jak usmažit výborný řízek

Zveřejněno 14. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2x6M

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2x6M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Kolegyně mi vyprávěla, že takto nakládá řízečky, ale nějak se mi to vykouřilo z hlavy. Jsem ráda,. že jsem našla váš recept a určitě zkusím. A děkuji též za radu se Solamylem, skvělý tip.

Tak jsme zkusili a musím říct, že v nejmenším nelituji. 😉😃 Moooc chutné, křehké, šťavnaté řízky! 😋

:-)<3:yes :yes::-K

Vyskúšané, výborné! Vďaka za recept! :yes:

Ňamina

Včera jsem takto pro manžela a syna připravovala kuřecí a vepřové řízky a byli velmi spokojení. Trochu jsem se obávala obalování ve strouhance, ale šlo to velmi dobře. Přidala jsem podle komentáře Solamyl. Určitě to zase zopakuji, díky:yes::yes::yes:

Taky tak dělám řízky už dlouho,ale o Solamylu jsem neslyšela,tak zkusím :-)

Dělala jsem téměř totožně..s dovolením přidávám foto..:-)

Aavek: Do marinády Solamyl dávám léta a řízky se ve strouhance krásně obalují.

:-):-D:yes::yes::yes:

11.10.2014 běžel na Primě pořad o vaření, kde kuchařka Karolína zrovna takto řízky nakládala.A mě najednou přešla “ta skleněná nemoc“,já jsem to kdysi takhle nakládal, když jsme budovali podnikovou chalupu:-)) pro každý případ jsem se radši podíval do vyhledavače a naskočil mi tvůj recept.Zítra to spáchám,dnes naložím.A tobě letí zasloužený bod:yes:

Tak udělala jsem je a jsou výborný! Jak kuřecí, tak z krkovičky ty obzvlášť, doporučuji, dát malou lžičku solamylu, strouhánka perfektně drží:-K

Mája: Řízky naložené v jogurtu dělám již pár let a jsou vynikající, křehoučké, maso se úplně rozpadá... Ale šílím při obalování strouhankou, je to "patlámo-drámo" :-D , kdyby konečný výsledek nebyl tak chutný, asi bych se vrátila ke klasickému trojobalu, který oproti této verzi zvládám rychleji. Opravdu pomůže solamyl? určitě vyzkouším! ;-) Ať už tak nebo tak, maso naložené v jogurtu je mňamózní, kdo ještě nezkusil, určitě vyzkoušejte!!! :-)

ruzickaduhova 28. 4. 2012 16:04
:-O;-):-D:-)):yes::-K

Posílám bodík, ukládám a určitě vyzkouším:yes::-)):-8

Chtěla sem sem tenhle recept dát,ale koukám,že už to někdo udělal za mě ;-) Nevadí.Je to lahůdka.U nás už se nepodávají na večeři a tak,ale musím jich vždycky naložit aspoň dvě kila a na malé kousky a vozíme je na oslavy a podobně.Chutnaj dobře jak teplý,tak studený.Doporučuju...:yes:

Rozpadají se na jazyku.:-K:-p:yes:

Urcite vyzkousim!!!:-p:-p Davam bodik!!!:-K

Tys měla dnes tohle, že? No, já je znám a být tebou, neměnila bych!!:-p:yes:

Majdo1512, toto důvěrně znám, dělávám a řízky jsou opravdu křehké a dobré. Máš 2.boda:yes:

Tématické fráze:
řizky naložené v jogurtu, jogurtové řízky, kuřecí řízky naložené v jogurtu, kuřecí řízek naložený v jogurtu, křehké vepřové řízky, řízek naložený v jogurtu, naložené řízky v jogurtu, křehké řízky v jogurtu, karolína recepty, rizky v jogurtu, řízek v jogurtu, kuřeci řízky v jogurtu, nakládané kuřecí maso v jogurtu, křehke řizky, recepty karolína, křehké kuřecí řízky, recepty na řízky naložené v jogurtu, karolína domácí kuchařka koláče, kuřecí řízek s marinádou, karolína domácí kuchařka kuřecí řízky

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej, jogurt bílý, koření grilovací, česnek, vejce, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu