Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna v pivní marinádě pečená na zelí

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

thomassinno thomassinno

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 683 kJ /
402 kcal
Bílkoviny10,48 g
Tuky1,17 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy53,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, posypeme kořením na kuře (bez soli), zázvorem, přelijeme 1 dl oleje a zalijeme černým pivem. Necháme marinovat, já měl 24 hodin. Krok 2: Na pekáček nalijeme trošku oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a osmahneme, až zesklovatí. Krok 3: Přidáme nadrobno nakrájené propláchnuté zelí, posolíme, posypeme kořením na kuře, zázvorem a restujeme, asi 5 minut. Krok 4: Na zelí přidáme kuřecí stehna, podlijeme marinádou z kuřete. Krok 5: Pečeme v troubě do zlatova. Zelí po upečení nijak nezahušťuji.

Zveřejněno 2. 3. 2010

Poznámka autora thomassinno

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna v pivní marinádě pečená na zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/080v

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna v pivní marinádě pečená na zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/080v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Tak jsem naložila kuřecí čtvrtky ale bohužel černé pivo nemaje tak jen světlé,ale uvidíme jak to dopadne,recept je super já se s tím nějak popasuji,ale už i tak se moc těším!!<3<3<3<3

Delala jsem z dvojite davky, dala jsem na 2 zeli jen pulku marinady a bylo to akorat.

Jenda1:
Jendo, ještě že tady máme kuchařinky, které umí i fotit :-)
Já fotím mobilem, a to nikdy nebude ono :-(

:-p:-p:-p:-p:yes:

Tomáši, z těch ingrediencí nemůže vyjít jiný než skvělý recept. Škoda, že jsi recept fotil zřejmě v té nejhorší ostravské smogové situaci, ale Miruš vše napravila:-K. :-!:-)):yes::yes::-K +15

Tomáši:-)ještě jednou já:-8.Ačkoliv jsem myslela,že zbylou porci nechám na zítra manželovi,tak jsem se o ní večer podělila s Vojtíkem a musím říct,že ohřívané je to snad ještě lepší:-p:-)).A víš na čem ulítávám nejvíc?Na tom zelíčku - to je prostě bašta:-p:-8.
Růženko:-)vřele doporučuji,tady nebudeš zklamána;-):-p:yes:.

Thomassinno 4. 3. 2010 18:37
Děkuju Vám všem za milé komentáře a bodíky :-)

thomassinno : tohle nám vždycky dělávala babička, moc nám to chutnalo, skoro jsem na ten recept zapomněla, takže díky za připomenutí a posílám bodík.
mirca75 : jako vždy úžasné fotečky:-K

Mirečko :-8 Já jsem poctěn , že jsi vyzkoušela muj receptík, a budu jedině rád, když jej budeš šířit dále :-) A ty tvé fotky, ty jsou prostě bezkonkurenční - DĚKUJU:-K

Jak jsem tohle mohla přehlídnout:-?:-O:-pmyslím,že to bude mňamka:yes::-p

Tomáši:-)křičím do světa,že je to jeliká dobrota a je to nebezpečně jedlé:-p:yes:.Už při pouhém pečení to tak krásně vonělo a co teprve ta chuť:-p.Do cibulky jsem přidala kousek anglické na kostky a pekla jsem tzv.kuř.paličky,ale toť jediné změny v receptu:-8.Posílám pár foteček (kdybys nechtěl,tak smažu) a boďku č.11 (ale tu už nesmažu;-)).Znám kuře pečené na zázvoru a černém pivu(staročeské),ale to tvé zelí tomu dalo na chuti velké plus;-).Tudíž přepisuji do své nihy receptů:-! a budu tě doporučovat dále - nevadí;-)?

*Nadja: Vyzkoušej se zázvorem a pivíčkem, ta chuť je opravdu nezaměnitelná :-*

* Tome, u nás bylo téměř totéž, jen bez piva a zázvoru, ale s kmínem a také kořením na kuře. Jen toho zelí bylo nějak málo, jen 1 sáček. Příště musím přidat. Bylo to vynikající, hlavně milujeme to zelí nasáklé šťávou z masa. Přináším Ti další bodík. ;-):yes:

to musí být mňamka...!!! zelíčko,pivíčko...hmm... :yes::-p

No Tome bomba...:-p to musí být dobrota. Rozmrazuji na zítřek stehna, ale nemám to pivo:-( Ale určitě vyzkouším;-) Takovou baštu můžeme:-D +9

Děkuju za milé komentáře a bodíky ;-)

Tomme tohle určitě nikoho nezklame . :-p Já peču kuře na kysaném zelí :-*. Tohle teda prubnu a bodík letí.:yes:

Tome jooooooo:-p, samé dobré věci. Kuře, pivo,zázvor, zelí.Mňam:yes:

:-8:-8:-8

Tomáši:-)tvoje recepty jsou nejen radost pohledět,ale jistě i radost ochutnat:-p.Ukládám a i když můj muž na "pipiny" moc není,tak věřím,že tohle mu chutnat bude;-).Mě totiž 100% - už kvůli tomu pivečku:-8:-D.

:-p:yes:+7.

:yes::-p

Díky za komentáře a bodíky holky :-K

Tak nevím, Tome, jestli si to nevyměníme a nepojedu pro změnu já k Tobě, takovou dobrůtkou si nemohu nechat ujít, jako předskokana posílám bodík :-p:-);-):yes:

:yes::yes:

baruško, copak je to za užívání ... kuřátko mám rád a experimenty taky :-)

Tome to musí být dobrůtka,:yes::-p:-K

Tommy, ty si ale uzivas:yes:4:yes:

Milujeme drůbeží masíčko.U nás by mohlo být každý den.Tak každý receptík ukládám.Vypadá to moc dobře.:yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
kuřecí stehna na zelí, kuřecí stehna pečená na zelí, pečené kuřecí stehna, pečená kuřecí stehna na zelí, pečené kuřecí stehna na zelí, marináda na kuřecí maso, pivní marináda na kuře, pivni marinada, pecene kureci stehno, pečené kuřecí stehna recepty, kuřecí stehna na zelí a černém pivu, marinády na kuřecí maso, kuře pečené na zelí, krůtí stehna na zeli, pečená stehna na zelí, pečeny kuřeci stehna, pečená kurecí stehna, kruti stehno na zeli, pečené kuřecí stehno na zelí, kuřecí stehna v zelí

Suroviny:
stehno kuřecí, zelí kysané, sůl, pepř, zázvor, koření na kuře, pivo černé, cibule, marináda

Přidat fotografie receptu