Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorové brownies

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terunka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 034 kJ /
5 983 kcal
Bílkoviny77,72 g
Tuky342,24 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 592 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy636,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtvercovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Krok 2: Do jedné mísy nalámeme tmavou čokoládu a do druhé bílou. Krok 3: Ke každé přidáme 1/2 másla a rozpustíme ve vodní lázni. Krok 4: Do každé mísy přidáme 150g cukru 2 vejce a vyšleháme dohladka. Krok 5: Do tmavé směsi přidáme 50g mouky a do světlé 90g. Krok 6: Obě těsta nanášíme po lžících do připravené formy a střídáme tmavé a světlé těsto. Krok 7: Nakonec protáhneme špejlí, aby vznikl mramorový efekt. Pečeme 35 minut. Krok 8: Po upečení necháme moučník dostatečně vychladnout, protože je velice křehký i po vychladnutí. Můžete ještě polít polevou, ale není to třeba :).

Zveřejněno 3. 3. 2010

Poznámka autorky terunka

Použijte opravdu kvalitní tmavou čokoládu, jsem zastáncem značky Lindt.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorové brownies

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GR80

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorové brownies

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GR80

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jahodo, ty tvoje fotky jsou jak z nějakého časopisu, už tě podezřívám, že jsi zakuklený profík...;-):-D Každopádně pěkný recept, který já v nejbližší době zkoušet nebudu, anžto si netroufám... Navíc my jsme spíš na slané...;-) Ale tvoje fotodokumentace je úžasná, o tom není pochyb...:yes:

Dnes jsem se odhodlala do této delikatesky. Upravila jsem si postup - vejce s cukrem vše dohromady do pěny, potom rozdělila na 3 díly (50:25:25)-měla jsem tři barvy čoko (největší podíl hořká. Samostatně jsem rozpustila rozdělené máslo (opět 50:25:25)s příslušnou čokoládou v mikrovlnce a nakonec přimíchala mouku do každé barvy samostatně. Je to rychlovka, z pečení nemusíte mít strach. Pekla jsem 35min. 160st.horkovzduch(180st.normálně) a nechala zcela schládnout ve formě. Četla jsem, že se má lehounce zamíchavat těsto (do tzv. osmičky), tím neunikne vešlehaný vzduch. Je to pro nás čokoholiky fakt delikateska a chuť je ohromně jemná. Díky za recept:-K:yes:

:yes::-p

:yes::yes:

Krásné a musí být moc dobré.Jaké rozměry má čtvercová forma?:-p:-p+1

Barbra: Děkuji,děkuji:)

Vypada to dobře a jelikož ráda peču tak to vyzkouším a.:-K.Bodík je na cestě:yes:.A mimocxhodem vítej na topkách.:-))

Tématické fráze:
brownies s tvarohem, brownies, brownies v mikrovlnce, brownies s bílou čokoládou, domácí brownies, mramorové barvy na vejce, brownies recept, moučník brownies, forma na brownies, recept na brownies, mramorové barvy, domácí brownies recept, brownies z tmavé čokolády recept, čokoladovy brownes, mramorové barvy vejce, mramorové braunies, mramorový moučník, mramorové vejce, pečeme z čokolady br, formy na brownis

Suroviny:
čokoláda tmavá, čokoláda bílá, máslo, vejce, cukr třtinový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu