Pivní štrúdl
Závin je vděčný moučník, který nemusí být vždy jen z listového těsta. Zkuste při přípravě těsta použít pivo, dodá závinu kyprost. Těsto je křehounké a náplň vláčná a lahodná. K dokonalosti chybí už jen šálek dobrého čaje nebo kávy.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 899 kJ / 3 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,28 g |
| Tuky | 166,93 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 748 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 375,35 g |
Postup přípravy
přidáme na kostičky nakrájený tuk a pivo. Vše rukama spojíme a propracujeme v hladké nelepivé těsto, které dáme asi na 30 minut odpočinout do lednice. Krok 2: Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme skořici, vanilku, ořechy a rozinky a podle chuti osladíme. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Širší nízký plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Odpočaté těsto rozdělíme na poloviny. Každou půlku rozválíme do obdélníku o tloušťce asi 3 mm. Na každý plát rovnoměrně rozprostřeme připravená jablka a zavineme do pěkného závinu. Krok 5: Oba záviny potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20-25 minut.
Zveřejněno 22. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDxW
Moje poznámka
Pivní štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDxW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
pivní štrůdl,
pivní testo na zavin,
pivní štrůdl recept,
pivní závin,
recept na pivní štrůdl,
pivní jablečný štrudl,
pivní závin těsto,
závin z pivního těsta,
jablečný závin z pivního těsta,
recepty pivní štrudl,
strudl pivni,
pivní těsto na strůdl,
pivní štrůdl recepty,
pivnistrudl,
recept štrudl,
jablecny strudl s pivem,
pivní těsto,
pivní jablečný závin,
štrúdl z pivního těsta,
štrůdl
Suroviny:
mouka hladká,
tuk 100%,
pivo světlé,
sůl,
jablko,
skořice mletá,
vanilka,
cukr,
ořechy,
rozinky,
žloutek
Komentáře (7)
jste tu úplně nová, tak se prosím snažte trochu přizpůsobit tomu, co na tomto webu už uvedené je. Pivní těsto na štrůdl je opravdu skvělé, ale recept tu už je mnohokrát, tak se prosím nejprve trochu rozhlédněte. Třeba máte někde ve svém kuchařském rejstříku recept, který opravdu neznáme. Podělte se s nám o něj!