Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí zavitky neboli maso v mase se žampionovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janee

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 918 kJ /
459 kcal
Bílkoviny63,75 g
Tuky11,50 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na jemno. Krok 2: Mleté maso dáme do misky, přidáme asi 200g nakrájených žampionů, cibuli, koření, vejce a promícháme, můžeme přisolit ale opatrně, ve směsi koření sůl je. Krok 3: Tuto směs dáme na plátky kuřecího, které jsme naklepali, lehce osolili a opepřili. Krok 4: Uděláme závitky a dáme orestovat na olej. Krok 5: Pak podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Zbylé žampiony zakapeme citronovou šťávou a orestujeme na másle. Krok 6: Měkké závitky vyjmeme z výpeku a do toho přidáme žampiony, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Krok 7: Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo mléce, necháme povařit, pak nalijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem, popřípadě citronovou šťávou. Krok 8: Závitky dáme zpět do omáčky a necháme projít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 13. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8K2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8K2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Samozřejmě že bude fotka i s omáčkou jen jsem neměla hotové knedlíky takže dodám dnes.

Mně se to taky líbí. :yes:+

Janee, i já tě vítám na Topkách. A fotečka i s omáčkou by nebyla? Plním kuřecí závitky, ale pak je smažím, nebo restuji. Vyzkouším tvůj recept. Plněné kuřecí závitky mletým masem a zalité žampiónovou omáčkou musí být mňamka.:-p Maso není suché a omáčka :-p. Posílám bodíka a těším se na další tvé recepty.:-))

Bibi děkuji za přivitání.;-)

Janee, vítám tě mezi náma, přeju ti, aby si tu byla spokojená a načerpala jsi tu spoustu impulzů k dobrým receptům;-)

Tématické fráze:
vepřové maso se žampiónovou omáčkou, vepřové maso s zampionovou omáčkou, žampionová omáčka s kuřecím masem, kureci maso se zampionovou omackou, kuřecí plátky s žampionovou omáčkou, závitky z kuřecího masa, kuřecí závitky s mletym masem, žampiónová omáčka recept, zapionova omacka, žampionová omáčka s knedlíkem, kuřecí prsa se žampionovou omáčkou, mleté maso s žampionovou omáčkou, hovezi zavitky se žampionovou omackou, zavitky na žampiony, veprove s zampionovou omackou a knedlikem, hovězí se žampionovou omáčkou, orestovane kureci maso s omackou, mleté maso s máčkou, kuřecí závitky se žampionovou omáčkou, vepřový plátek se žampionovou omáčkou

Suroviny:
plátek kuřecí, maso mleté mix, cibule, žampióny, koření na mleté maso, vejce, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, vývar, smetana, šťáva citronová, olej, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu