Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 343 kJ / 1 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,44 g |
| Tuky | 109,91 g |
| Vláknina | 6,45 g |
| Cholesterol | 847 mg |
| Sodík | 2,83 g |
| Sůl | 6,89 g |
| Sacharidy | 86,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na nádivku rozškvaříme slaninu, rozšleháme vejce.
Krok 2: Pokrájené rohlíky zalijeme vejci, přidáme slaninu, Podravku - sůl, květ, nasekanou petrželku. Opatrne promícháme. Holoubátka naplníme.
Krok 3: Do pekáčku s tukem dáme naplněná holoubátka, osolíme, okmínujeme. Podlejeme trochou vody a pečeme asi 1 hodinu.
Zveřejněno 20. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holoubata s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2qB
Moje poznámka
Holoubata s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2qB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 10 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 11 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečená holoubata,
pečená holoubata s nádivkou,
pečené holoubě,
recept na pečená holoubata,
holoube recept,
recept na pečene holoubata,
holub s nádivkou,
nádivka do holouběte,
nádivka do holuba,
pecene holoubata,
priprava holoubat,
pečený holub s nádivkou,
pečená holoubata recept,
holoubátka,
nadívka do holubů,
pečená holoubata recepty,
holoubátka s nádivkou,
recept na pečené holoubě,
holubi s nadivkou,
pečený holoubata s nádivkou
Suroviny:
holoubata,
nádivka,
rohlík,
slanina uzená,
vejce,
petrželka,
sůl,
podravka,
květ muškátový
Komentáře (20)
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo...
Dobré přiznání po letech
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích)