Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 748 kJ / 1 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,53 g |
Tuky | 41,31 g |
Vláknina | 69,70 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 66,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, zprudka osmahneme, přidáme cibuli na půlkolečka, česnek a celer na plátky, asi 4 minuty restujeme.
Krok 2: Pak přidáme lilek a rajčata nakrájená na kostky, podlijeme polovinou vývaru a dusíme.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, přidáme rozmarýn, majoránku, osolíme a opepříme. Jako poslední dáme nakrájené fazolky, zalijeme druhou polovinou vývaru a ještě necháme dusit. Nemusíme zahušťovat, z rajčat a lilku nám vznikne hustá omáčka.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYwr
Moje poznámka
Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYwr
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 9 minutami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 1 hodinou
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 2 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 2 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 2 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 2 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 2 hodinami
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
veronika_straka před 3 hodinami
Velikonoční mini mazance
veronika_straka před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehneci maso recepty,
recepty z lilku,
recepty s lilkem,
jehněčí nejlepší recept,
jehněčí recepty,
recept jehneci plicky,
jehněčí plíčka na smetaně,
jehneci lilek,
jehněčí plíčky na smetaně,
jehněčí plíčky,
maso s lilkem,
hovezi s lilkem,
plíčky na smetaně jehněčí,
tatarák z koňského masa,
maso s lilkem,
tatarák z jehněčího,
varime s lilkem,
lilek hovezi,
recepty na večeři s lilkem,
pličky z jehněčího masa
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
celer,
lilek,
rajče,
fazolky zelené,
vývar hovězí,
rozmarýn,
majoránka,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (15)