Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční dort s vaječným likérem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 490 kJ /
595 kcal
Bílkoviny24,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy124,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a ušlehaný sníh, vše smícháme. Dortovou formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto, dáme do vyhřáté trouby péct na 180 °C. Krok 2: Upečený a vychladlý dort rozkrojíme na 3 pláty. Vrchní plát dáme stranou, spodní plát necháme na spodku dortové formy a prostřední plát, z toho vykrojíme 1 díl a tento vykrojený plát dáme do mísy, kde se vlastně spojí tak, že budeme mít opět celý plát. Krok 3: Nyní si nalijeme do misky 250 ml vaječného likéru a nasypeme do něj želatinový ztužovač dr. Oetkera, smícháme, pak přidáme ušlehanou šlehačku, opět smícháme a vše nalijeme na vykrojený plát, co máme v misce. Dáme do lednice ztuhnout. Krok 4: Ztuhlý díl z misky vyklopíme doprostřed na spodní díl dortu. Ve vodní lázni si rozpustíme Milka čokoládu a smícháme se 2 ušlehanými šlehačkami a želatinovým ztužovačem dr. Oetkera. Tento krém nalijeme na dortový korpus tak, aby zaplnil celou plochu dortu a nakonec přiklopíme vrchním dílem dortu. To celé dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc. Krok 5: Druhý den si ušleháme šlehačku s želatinovým ztužovačem a zdobičkou s plochým otvorem stříkáme na dort po okrajích, střed necháme prázdný. Boky dortu posypeme mletými ořechy, nebo kokosem. Do středu dortu nalijeme vaječný likér. Do malé mističky si dáme malinko vaječného likéru a 1 kávovou lžičku kakaa a zamícháme. Dáme do igelitového pytlíku, odstřihneme malý růžek a na část s vaječným likérem nastříkáme spirálu. Dort dáme do lednice ztuhnout.

Zveřejněno 2. 4. 2010

Poznámka autorky ruzena

Tento recept mám z televizní stanice TV Gusto(Německo). Je to sváteční dort a tak je trochu dražší. Příprava vypadá složitě, ale není tomu tak. Dnes jsem ho dělala a ještě nemám fotku na řezu. Zítra ji doplním.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční dort s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46J7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční dort s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46J7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

:-?:-?:-?:-?:-?

novacek(nereg)pudink můžeš použít jakýkoliv(příchuť),i od dr Oetkera,já použila klasický pudink od Amylu o váze 37g;-)přesně ten,co popisuješ,že máš můžeš použít:-))přeju ti,aby se dort podařil a chutnal vám:-))

Ruzeno, ten tvuj dortik budu pect zitra, aby byl hotovy na Ut. Chci se zeptat, jaky jsi pouzila pudink - mam od Oetkera, ale malicky, 37g, tak nevim jestli to staci nebo mam koupit jiny...Porad' prosim!

Jo už sem to pochopila :-)) moc děkuju budu ho sice dělat až za měsic ae pak dam určo vědět a když se povede tak i fotku zatim pa :-)

Lucko(nereg) nejprve si zvážíš vajíčka a kolik váží ty vajíčka,tak tolik cukru a tolik mouky dáš;-) já jsem použila polohrubou mouku a moučkový cukr a můžeš do mouky přimíchat půlku prášku do pečiva;-)přeju ti,aby se ti povedl a maminku si překvapila:-))není složitý,jen si s tím je potřeba trošku pohrát:-))držím ti palce a dej vědět,jaký byl výsledek:yes::yes:

Chtěla bych se zeptat, kolik mouky a cukru do toho testa mam dat??? Jelikož mi je teprve 16 nemam s dortama moc skusenosti a chtela bych udelat prekvapeni mamce k narozkam... poraďte mi PROSIM ;))) :-):-):-):-) :yes::yes::yes:

Nicol(neregistrovana/ý) já jsem dávala moučkový cukr;-)

Ahoj chci se zeptat, má tam být cukr krystal nebo moučkový cukr?Zrovna ho dělám, tak snad se mi to povede:-):-((

Jano 73 jsem ráda,že jsi dort vyzkoušela:-D a že vám chutnal:-)) tu fotku tam nech,líbí se mi a je to inspirace pro ostatní,co vyzkoušejí:-D:-D

Růženko, dort je úžasnej, udělala jsem ho synovi k narozeninám a všem nám moc chutnal. Dovolila jsem si přidat fotku, ale já mám s tím zdobením opravdu problémy, takže když ji nebuedš chtít, tak ji vymažu. Děkuji za výbornej recept a posílám bod:yes:

Tome to si piš:-D ten byl hodně rychle spapanej,přímo sežranej:-))jindy mívám dort delší dobu,ale tento, sotva stačil na celé velikonoce:-p;-):-D

Ruženko, tak tento dortík je prostě přímo k sežrání :-D +9

Vypadá moc dobře a určitě bude i chutnat ;-):-p:yes:

Růženko ten musí chutnat výjimečně dobře, bodík už jsem poslala včera:yes::yes::yes:

dnes jsem dort rozřízla a musím říct,že je vynikající:-p:-))ale asi nebude pro malé děti,je tam alkohol;-)přidala jsem pár fotek na řezu a surovin:-D:-Dvyzkoušejte:-D:-D

Růžo, jsi šikula!!!!!:-O:-O:-O Teda, ten je!!:yes::yes::yes: Fotopostup nemá chybu!!

jasneeee...no vravim...debil.....ruzenka...torta bude urcite fantasticka...uplne to vidim pred sebou....mnam +

Ten díl se vykrojí proto,aby když to dáš do mísy se to spojilo;-)kdyby jsi tam dala nevykrojený plát,tak by se nevešel,proto se musí vykrojit ten díl;-):-D

musi chutit fantasticky....ale opytam sa urcite ako debil...preco sa vykrojuje ten diel z toho korpusu:-8

Růženko, ten se ti opravdu povedl:yes: Paráda!!:yes:5.

No ta spirála se mi teda moc nepovedla;-)asi jsem to málo promíchala,byly tam kousky a vylítlo mi to:-D

Teda Růženko, to si se teda předvedla-hotová cukrářka a ještě k tomu exkluzivní;-)paráda veliká a tý šlehačky tam, tu miluju. Teda to se návštěva poměje. Máš 3.boda a ráda bych dala i víc:yes:

Růženko, to je teda sváteční přímo bomba :-). Tolik šlehačky jsem pohromadě ještě neměla :-D. Myslím, že jsem pochopila jak to má vypadat, tak jsem zvědavá na ten řez zítra ;-). Bodík posílám za originální recept :yes:.

Irrenko,není složitý,jen to tak vypadá;-)já jsem se toho taky bála,jak to dopadne,ale můžu říct,že to není tak hrozné:-))jak chutná,to taky ještě nevím,dělala jsem ho poprvé a rozkrojím ho až zítra:-D pak vložím fotku na řezu:-))

Teda Růženko ten dort je opravdu sváteční,abych ti pravdu řekla tak mi připadá opravdu složitý, mám obavu se do něj pustit:-O:-O:-O.Dávám ti bodíka:yes:

Tématické fráze:
dort s vaječným likérem, dorty-fotopostupy, dort vaječný likér, milka dort, řezy s vaječným likérem, dort z vaječného likéru, fotopostupy na dorty, dorty fotopostupy, milka řezy, vajecny liker dort, dort milka, svatecni orechovy dort, fotopostupy dorty, řezy z vaječného likéru, recept na dort s vajecnym konakem, milka dort recept, fotopostupy, fotopostupy na 3d dorty, rezy milka, fotopostupy dortu

Suroviny:
cukr, mouka polohrubá, pudinkový prášek, prášek do pečiva, likér vaječný, kakao, šlehačka, ztužovač želatinový, čokoláda milka, kokos

Přidat fotografie receptu