Medvědí chleba
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. S jarními bylinkami v těstě bude krásně vonět, zejména pak po medvědím česneku. Chléb si vycháte k snídani i svačině třeba s čerstvým máslem a solí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 629 kJ / 1 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,65 g |
Tuky | 28,81 g |
Vláknina | 21,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 225,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí a pekárnu nastavíme na program Těsto.
Krok 2: Po vykynutí těsto vyjmeme, olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, vložíme do ní těsto a necháme ještě půl hodiny kynout. Troubu předem rozpálíme na 200 °C.
Krok 3: Před pečením potřeme chléb vodou smíchanou s octem a dáme do trouby. Chléb potíráme i v průběhu pečení. Pečeme 30-40 minut.
Krok 4: Zda je chléb upečený, zkusíme špejlí, po vyjmutí musí zůstat suchá. Po upečení necháme vychladnout.
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
Moje poznámka
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 10 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 8 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 8 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 8 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 10 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 10 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 11 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 11 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 11 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 13 hodinami
Tématické fráze:
proč se dává ocet do chleba,
proč se dává do chleba ocet,
pečení chleba,
biskupský chlebíček z žitné chlebové mouky,
proč ocet do chleba,
recept na biskupský chléb,
jak vypada medvědí česnek,
proč dát ocet do chleba,
proč se dává ocet do těsta,
cesnek uci,
proč potírat chléb vodou,
pečeme chleba s česnek,
proč se dava do testa ocet,
ocet do chleba,
proc ocet do testa,
proč se dává do pečiva ocet?,
proč se dává olej do těsta na chleba,
proč se přidává ocet do těsta na chleba?,
chleb pečeny s medvědim česnekem,
medvědí pečení chleba
Suroviny:
voda,
ocet,
olej,
sůl,
cukr,
mouka chlebová hladká,
mouka tmavá chlebová žitná,
droždí čerstvé,
pažitka,
česnek mědvědí,
libeček,
kmín celý,
olej,
ocet
Komentáře (9)