Medvědí chleba
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. S jarními bylinkami v těstě bude krásně vonět, zejména pak po medvědím česneku. Chléb si vycháte k snídani i svačině třeba s čerstvým máslem a solí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 629 kJ / 1 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,65 g |
Tuky | 28,81 g |
Vláknina | 21,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 225,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí a pekárnu nastavíme na program Těsto.
Krok 2: Po vykynutí těsto vyjmeme, olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, vložíme do ní těsto a necháme ještě půl hodiny kynout. Troubu předem rozpálíme na 200 °C.
Krok 3: Před pečením potřeme chléb vodou smíchanou s octem a dáme do trouby. Chléb potíráme i v průběhu pečení. Pečeme 30-40 minut.
Krok 4: Zda je chléb upečený, zkusíme špejlí, po vyjmutí musí zůstat suchá. Po upečení necháme vychladnout.
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
Moje poznámka
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 12 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 16 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 6. 4. 2025 05:00
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 7 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 7 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 8 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 8 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 10 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 10 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 11 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 12 hodinami
Tématické fráze:
proč se dává ocet do chleba,
proč se dává do chleba ocet,
pečení chleba,
biskupský chlebíček z žitné chlebové mouky,
proč ocet do chleba,
recept na biskupský chléb,
jak vypada medvědí česnek,
proč dát ocet do chleba,
proč se dává ocet do těsta,
cesnek uci,
proč potírat chléb vodou,
pečeme chleba s česnek,
proč se dava do testa ocet,
ocet do chleba,
proc ocet do testa,
proč se dává do pečiva ocet?,
proč se dává olej do těsta na chleba,
proč se přidává ocet do těsta na chleba?,
chleb pečeny s medvědim česnekem,
medvědí pečení chleba
Suroviny:
voda,
ocet,
olej,
sůl,
cukr,
mouka chlebová hladká,
mouka tmavá chlebová žitná,
droždí čerstvé,
pažitka,
česnek mědvědí,
libeček,
kmín celý,
olej,
ocet
Komentáře (9)