Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé ořechové trojúhelníčky

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 725 kJ /
7 344 kcal
Bílkoviny105,59 g
Tuky500,27 g
Vláknina36,15 g
Cholesterol 973 mg
Sodík 151 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy586,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto vypracujeme, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do ledničky. Potom vyválíme opatrně na pečícím papíře a dáme na plech (bylo akorát na menší plech 25x40 cm). Krok 2: Potřeme marmeládou/džemem. Máslo, cukr a vodu zahřejeme, svaříme, vmícháme ořechy a ovocné šťávy. Ořechovou hmotu rozetřeme na korpus a upečeme. Vychladlé nakrájíme na trojúhelníčky a ozdobíme. Krok 3: Teplota pečení: elektrická 180°C, horkovzdušná 160°C, plyn stupeň 3. Doba pečení: cca 45 minut.

Zveřejněno 24. 4. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Diana-Babiččiny moučníky

Je to křehké cukroví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/795A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/795A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Výborné excelentní

ok, diky mockrát za radu,tento vikend upeču a dám vědět jak dopadly.Vypadají skvěle:-)

sejlo, ano, když nemáš krupičku z tvrdé pšenice, hlavu si s tím nelam - nahradíš ji polohrubou moukou, takže celkově dáš 300g polohrubé mouky.
Těsto je jako křehké těsto, místo krupičky by šla i hrubá mouka, ale chuťově by nebyl ani rozdíl vidět. Recept je jednoduchý - viz fotky a křehkost tam dělá ta vrstva ořechů s máslem a cukrem, která s marmeládou (tou nešetři) chuťově stejně "přebije" celé těsto.;-) Ať Ti chutnají:-K
Kdyby se Ti zdálo, že se povrch chce připalovat - raději ho ke konci pečení přikryj pečícím papírem nebo alobalem - píši proto, že každá trouba je jiná.

chtela bych je upect. Akorat mi neni jasny recept. Když nemam krupičku z tvrde pšenice, mam dat 300g polohr.mouky? :-S

:-K:-K

Náááádhera :yes::yes::yes:

To je nádhera a dobrůtka:yes::yes::yes::yes:+10

:-p:yes::yes::yes:

:-p:yes:+7

Vypadá to velmi lákavě.Určitě té mé lidské smečce brzy vyzkouším.:-D:yes::yes::yes:

Ukládám, u nás jeden pekař dělá něco hodně podobného, je to moc dobré, zkoumaly jsem s dcerami, co tam všechno dává...takže určitě vyzkoušíme :-p:-):yes:

No to je opět dobrůtka:-ODávám bodík
Jen nevím kdy to zvládnu všechno vyzkoušet co už jsem si uložila do oblíbených:-D

Ježkovy oči:-O:-O:-O, opět kouzelné:yes:

No, není co dodat, jdu se proběhnout a hned jdu něco upéct:-D:-)):yes::yes::yes:

Nádhera :-K Co víc dodat, snad je bodík :yes: +1

Tématické fráze:
křupavé ořechové cukroví, ořechové medové trojhránky, ořechové mlsani, ořechové plátky, křupavé cukroví, cukrovi trojuhelnicky, orechove trojuhelnicky cukrovi, oříškové trojúhelníčky, trojuhelníčky s marmeládou, křupavé ořechové cukroví plněné čokol, pšeničné klíčky moučníky, cukrovi bez psenice, orechove trouhelnicky nepecene, pšeničné klíčky,recepty, pšeničné klíčky recepty, trojuhelnicky, vánoční trojuhelníčky, hts, babiččiny dorty, diana, krupave ořechové cukroví recepty

Suroviny:
krupička, mouka polohrubá, máslo, cukr, vejce, prášek do pečiva, marmeláda meruňková, máslo, cukr, šťáva citronová, šťáva pomerančová, ořechy, voda, čokoláda

Přidat fotografie receptu