Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky "fofrmňam"

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 067 kJ /
1 211 kcal
Bílkoviny19,68 g
Tuky84,56 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 223 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy91,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh smícháme s vejcem a vanilk. cukrem, listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké cca 8x8cm. Krok 2: Do košíčků vložíme čtvereček těsta, dáme kopeček tvarohu a přiklopíme kouskem broskve nebo jiného ovoce. Krok 3: Pomažeme žloutkem a posypeme cukrem. Krok 4: Pečeme na 180 °C cca 20-30 minut, aby byl okraj zlatavoučký.

Zveřejněno 27. 4. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Jednoduché a rychlé, zvládnou větší děti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky "fofrmňam"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/794A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky "fofrmňam"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/794A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Lena: to nevím teda.. myslíš jako tvarohové těsto na knedlíky:-? ale dej tento dotaz do diskuze, taty jednak zapadne, a taky to nemá pod receptem co dělat;-) holky ti na diskuzi určitě poradí:-K

prosim vas nevite nekdo jestli se da tvaroh nahradit philadelphii i do ovocnych "tvarohovych" knedliku? nebo pripadne cim by se dal nahradit. vim ze kdyz jde o kolace nebo recepty podobne tomuto s listovym testem, tak philadelphia by nemela byt problem, ale kdyz jde o ovocne knedliky..? prosim prosim!

:yes:

Ja Vam vsem moc dekuji za rady:-K:yes: Zitra se uskutecni, dam vedet jak to dopadlo:yes:

Raduli,to je teda opravdu rychlovka a vypadá to skvěle.:-p:-Kdávám bodík:yes::-K

:-p:yes:

niky.uk, tvaroh jsem zkusila nahradit ricotou a dopadlo to skvele a navic nestoji ani celou libru :-D

Super:-p:yes:

Znám už dlouho, moc dobré, jen to nedělám do formiček, nechávám to jako rovné čtverečky, je s tím míň práce:-))

www.lifeway.net/ jukni sem ,to jsou výrobky co seženeš v Anglii "farmer cheese":-p tak tím bys mohla nahradit. Moje Angličtine není nic moc tak snad jsem si to odbře přeložila :-D

Mascarpone je moc tučné a Philadelphii bych řekla že joo, v Anglii maj u pultů přímo vážený tvaroh, ne jak tady ve vaničkách a nebo kup jako je u nás Activia tvarohová tak oni maj taky tyhle šlehaný tvarohy a už rovnou ochucené.

Aha zizali:-Ktak ja to zkusim udelam pul tak a pul tak, mam i kosicky i formu tak to rozdeli a uvidi se. Dekuji mockrat:-!:-K:-K:-K:-K

Mascarpone můžeš nechat vykapat. Dej do sítka čisté plátno, nalij ho tam a nech odkapat.

Zizalko:-Kdekuji, prave proto premyslim o te philadephii, ta je tak nejblizsi, a nebo mascapone ale ten je ridsi nez tvaroch. Holky ja to vyzkousim a bud to bude jedle nebo ne a dam vedet:yes::-K

Niky.uk, já sice tamější zboží moc neznám, ale mám pocit, že právě philadelphií se tvaroh nahradit může (někde jsem to četla);-)

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
košíčky z listového těsta, ovocné košíčky z listového těsta, čím nahradit mascarpone, čím nahradit tvaroh, čím nahradit philadelphii, kosicky s mascarpone, čím nahradit ricotu, jak složit košíček na muffiny, ovocné košíčky s mascarpone, čím vymazat formičky, čím nahradit formu na muffiny, jak nahradit košičky na muffiny, recept na košíčky, kosicky s mascarpone a ovocem, čím nahradit listové těsto, čím vymazat košíčky, čím vymazat formu na košíčky, listové košíčky s tvarohem, tvaroch šlehaný na palačinky, košíček s ricotou

Suroviny:
těsto listové, kompot broskvový, tvaroh kostka, vejce, cukr vanilkový, muffin, žloutek, cukr krupice

Přidat fotografie receptu