Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu od Itala

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petulka.pd

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby chlazení

40 min (40 min příprava, bez doby chlazení)

Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho ale nechte v šuplíku a připravte si poctivé tiramisu s mascarpone.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 015 kJ /
2 872 kcal
Bílkoviny63,90 g
Tuky254,97 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 917 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy80,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Krok 2: Do žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh. Krok 3: Piškoty namáčíme do šálku uvařené kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Krok 4: Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty a poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Krok 5: Necháme minimálně 2 hodiny zatuhnout v lednici (nejlépe však přes noc).

TIP: Časté chyby při přípravě tiramisu. Poradíme, jak jim předejít, aby byl dezert dokonalý

Zveřejněno 6. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tiramisu od Itala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/160o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tiramisu od Itala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/160o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

blanka1981: Nespadl vám sníh? Jinak příště určitě doporučuji vajíčka velikosti L.

Naprosto vynikající! Do dvou dnů byl pryč.
Na náhražky si u nás doma moc nepotrpíme, tak jsem ráda za autentický recept přímo od Itala.

tak nevím, použila jsem přesně ingredience podle receptu i postup a tiramisu je tekuté vůbec neztuhlo, tak nevím kde se stala chyba???

Dělám podle kuchařky od Vaňka. Ten tam vejce vůbec nedává a do Mascarpone místo toho přidává vyšlehanou šlehačku. Je to jednodušší a chuť jak z cukrárny :-)

klariee:
Týýý brďo... :-)
No nevím nevím, ale je k nevíře, že E. R. takřka doslova zkopíroval rcp z TOP, že :-O:-8
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Tiramisu

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tiramisu delam pres dvacet let, u nas oblibeny dezert. Zloutky s cukrem zasadne sleham nad parou (jako holandskou omacku). Po vychladnuti pokracuji podobne jak v tomto v receptu. Krem je krasne husty a neni obava z bakterie ve zloutku.

Lenulipet: Presne toto som chcela napísať aj ja, 5 bielkov je moc, krém je tuhší a lepší bez snehu z bielkov !

Vyzkoušeno a je to chutné, jednoduché. Stojí za to zkusit.;-)

...kolik je malý panák? Se říká štamprle,ne!:-p

spinner: "Se říká štamprle,ne!" :-D Ty být správná čecha idiota. Vypadá to jako tázací věta, ale vykřičník na konci udělá jen retard 8-( . Taky jsem neviděl, aby věta začínala slůvkem "Se" :-(( . Holt inteligent každým coulem :-8

Zobrazit starší odpověď

Alice Karlík 19. 2. 2016 13:51
Tiramisu dělám pravidelně a doporučuji : italské Mascarpone (NE české, velký rozdíl,cena skoro stejná), pravé piškoty "Savonarky", co vejce to vrchovatá lžíce cukru, pořádná černá káva z logru (NE rozpustná !) a co kávy, to polovinu rumu, sypat přes sítko kakaem (NE Grankem, to není kakao!). Cena na velkou skleněnou mísu : 2x Mascarpone (33,- v Penny/ks), 2x Savonarky (18,- v Penny/ks), 5 vajec (15,-), cukr a kakao (cca 5,-)...přibližně 140,- za mísu neskutečné dobroty pro cca 6 lidí

Takže jdu na to, dlouho jsem tu hledala repect na tiramisu s mascarpone a tento mi připadá skvělý, takže určitě to bude dobrůtka:-)

Takže jdu na to, dlouho jsem tu hledala repect na tiramisu s mascarpone a tento mi připadá skvělý, takže určitě to bude dobrůtka:-)

Dělám dlouho úplně stejně.;-) Před lety mě tímto dezertem uchvátila moje švagrová a od té doby také dělám :yes:

Mám vyzkoušeno již několikrát a je takhle nejlepší!!! :-);-)

Právě jsem ho strčila do lednice:yes::yes::yes:

Tento recept mám vyzkoušený,:yes: , ale ještě lepší je vynechat bílky . Alespoň nám to tak více chutná. Krém je sice méně nadýchaný, ale lépe tuhne a má krémovější chuť:-p

no dobrý!zapamatovat si jak chutná,budeš muset referovat.;-)++++++++A zlatý vejce na dietu se můžou vylíhnout a vypadnout--co ty na to++++++:-D

mnam,tak ja zensky taky dneska vyzkousim,ingredience uz mam... Tak hura do prace.... A to amarreto-to je vune... mnam :-)

Přesně takhle dělám tiramisu já, ale dávám do lednice přes noc uležet, 2 hodiny je opravdu málo:yes:

Jen malá poznámečka, místo kakaa Granko je mnohem lepší použít holandské kakao, má tmavší barvu a nemá ty hrudky. Sypu jej né lžící, ale přes sítko.

zkusila jsem, chuťově moc dobré. Dvě hodiny na uležení je ale proklatě málo. Chce to opravdu přes noc nebo aspoň 6 hodin. To uvidím příště, dcera řekla, že to zaslouží další pokus.

Tiramisu hlavně dobře vypadá, když chce člověk něco extra jako dezert. Ještě je super dát to každýmu do vysoké sleničky. Já teda z mascarpone ještě nezkoušela, příjde mi to zbytečně tučný, ale to je na chuti každýho. Mě stačila obyčejná zakysaná smetana, lučina, piškoty, cukr, rum, káva, čokoládové holbiny a jahody. Je to rychlý a chutný.

Tiramisu je najlepší dezert na svete.Samozrejme takéto s mascarpone,nie z tvarohu alebo nátierky:-S Mňam:-p:-p:-))

Dělám úplně stejně, mňam mňam nejlepší tiramisu jaké znám;-)

Takhle přesně znám tiramisu i já jako "originál". Dělala jsem ho jednou a byla to veliká dobrota:-p:-p, ale už nedělám ho kvůli syrovým vajíčkům (syn měl před pár lety salmonelózu:-(:-( ). Ale za recept dávám určitě + :yes::yes:

petulko:-Ktedy tiramisu od Itala, to by si jistě:-p nejedna z nás dala;-)a tak já uložila a 6.tého bodíka poslala:yes:

Taky vidím fotky, asi byly před tím jiné?:-O

a japa to:-?v čem odporovaly:-?už tu jsou:-!

Rebeko, nemůžeš je vidět, byly vymazány, odporovaly pravidlům ;-)

fotky:-?já je nevidím:-!:-//

Krasne fotky, mnamka to musi byt! Vyzkousim! :yes:

gabrielaslanska 6. 5. 2010 17:05
Vypadá nádherně určitě vyzkouším:-K už letí k oblíbeným:yes::yes::yes::yes::yes::yes:bodík už jsem dala

Tématické fráze:
tiramisu podle itala, tiramisu podle itala v kuchyni, tiramisu od itala, tiramisu originál recept, ital v kuchyni tiramisu, teramisa recept, tiramisu original, originál tiramisu recept mascarpone, tiramisu recept podle itala, original tiramisu, tiramisu s italem v kuchyni, tiramisu ital v kuchyni, varime s italem tiramisu, tiramisu ital, tiramisu recept original, s italem v kuchyni tiramisu, tiramisu z mascarpone podle itala, ital v kuchyni recepty, tiramisu recept mascarpone od itala, tiramisu recept od itala

Suroviny:
mascarpone, cukr krupice, vejce, amaretto, káva černá, piškoty cukrářské, kakao

Přidat fotografie receptu