Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zakázaná buchta

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe chutnají po uležení, kdy se chutě těsta i krému propojí.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 348 kJ /
6 776 kcal
Bílkoviny105,23 g
Tuky355,56 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 531 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy775,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáme ostatní přísady na těsto a ušleháme. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Hotové těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech. Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 25 minut (dle vlastních zkušeností s troubou). Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a musí vyjít suchá. Krok 3: Na polevu: Salko uvaříme ponořené ve vodě cca 2,5 hodiny, nejlépe den předem, aby vychladlo. Salko vyšleháme s máslem a namažeme na vychladlý korpus. Krok 4: Posypeme mletými ořechy a nastříkáme cik-cak polevu, necháme v lednici ztuhnout.

TIP: Jak jednoduše připravit čokoládovou polevu

Zveřejněno 14. 8. 2008

Poznámka autora kedlubna

Název jsem použila dle receptu paní Evy, ale tuto buchtu pečou i mé kolegyně pod různými názvy, jako karamelová, buchta se Salkem a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zakázaná buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zakázaná buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Milujeme tento recept, skvělá chuť a při častém pečení si lahodí i s názvem. :-)

Škoda, veliká škoda, že se tato buchta stala na topreceptech "zapomenutou". Já ji objevila v kuchařce Naše moučníky. Je rychlá a velmi VELMI dobrá. Těsto je hebké jak peříčko a krém je lahodný. Výborný recept. Dovolila jsem si přidat dvě fotky.
A ano - ve videu je to jiný krém, z nevařeného Salka. Já použila hotové karamelové Salko. Ve videu je vidět, že krém "teče", což z karamelového Salka se nestane.

V receptu je napsáno : Salko uvaříme, tzn. zkaramelizované. Na videu je použito kondenzované mléko nevařené. Video neodpovídá danému receptu.:no:

Vypadá moc pěkně, už podle názvu. Pěkně jste ji pojmenovala!

Proč to jméno?
Je to obyčejná hrnková buchta známá už léta letoucí, jen přidané určité ingredience. Když tam přidáte kokos, bude KOKOSOVÁ, když tam nahoru nasypete jahody, bude JAHODOVÁ a pokud základ polijete rumovou polevou, bude to buchta rumová. Dělám ji často. Ta se nedá pokazit! Proto recept paní KEDLUBNY jen doporučuji.<3<3<3<3<3<3<3:-K

frantiska 26. 4. 2017 13:48
prosim muze nekdo napsat presny recept na salko varene na teflonce dekuji

:-? kedlubna: ořechy jen na posypání nebo i do těsta? :-?

Uz se na buchticce pracuje... jsem zvedava jestli se mi povede<3

:yes:kalorická bomba,ale vynikající!!!!!!!!!!!!

Veru: Na teflonce jako vylít z konzervy míchat a vařit 10 min?

buchta je jednoduchá na přípravu a vynikající =) nedivím se, že se jí říká zakázaná :-p

Skvělej recept, díky moc! Použila jsem tedy jen "spodek", krém jsem udělala dle vlastního receptu, ale je to fantazie. Sice jsem si říkala, že to těsto je nějak moc tekutý, ale výsledek překvapil. A zároveň je mi jasný, proč jsem dosud měla všecky buchty keclý a tvrdý... :-))

Také jsem se bála vybouchnutí, sice babička prý Salko vaří v plechovce často, ale i tak jsem se o mou kuchyň bála... Pak jsem v jiné diskuzi našla, že jedna paní vaří Salko na teflonové pánvi asi 10 minut... Teflonku mám, pořád lepší koupit novou pánev, než malovat kuchyň... A vážně se povedlo, prý je stejné jako když se vaří v plechovce (konzistence), akorát to trvá mnohem mnohem kratšeji a vychládá to taky líp, takže od té doby jedině na teflonce 10 minut :-)

Dala jsem místo ořechů mandle...a je vynikající..salko me nevybuchlo:-)vařila jsem ho 2 hodky a další 2 hoďky nechala vychladnout..děkuji za recept:yes::-p:-);-)

Už se na ní pracuje:-))):-)

MartaU: musí naprosto vychladnout, ale úplně, pak bouchnout nemůže;-);-);-)

Nedoporučuji vařit ani náhodou.Mi to bouchlo a byla to síla.Nehledě,že ta rána byla fakt silná a to nemluvím,že bylo třeba malovat a ten čurbes všude.Raději si ho kupte.Nemá cenu riskovat.Kdyby byl 2letý vnuk v kuchyni,tak je asi po něm.

Dobrota, která nezklame.;-)

Už jsem jí dělala dvakrát a je naprosto boží! Kámoška si dokonce vyžádala recept!

cathleen: u nás jen do doby nálezu, datum spotřeby je mnohem dál a dycky se mi tvrdí, že jsem fákt dělala jen 1 plechovku :-D:-D:-D:-D

cathleen:to máš pravdu, je to drahé, já jsem koupila jen jednu plechovnku ze zvědavosti, ale stejně dál vařím klasické Salko ;-):yes:

hanahcotton:jj, jen je dražší, než to normální. Já to dělám tak, že si vařívám 2-3 plechovky najednou, ony mi pak vydrží do spotřeby....nebo než je najde manžel:-D

Dnes už se dá koupit i karamelizované Salko :yes:

Jiřička 3. 11. 2011 13:28
Neboj nevybuchne. Já Salko takto vařila již několikrát a nic nevybuchlo. Dělám s takto vařeným Salkem krém na karamelové řezy. :-)

i mě to manžel tvrdil :-D tak jsem dvě hodiny trnula hrůzou, dolévala do hrnce s plechovkou vodu . .. . . a po dvou hodinách jsem si dovolila říct "neměl si pravdu" :-)) ale opravdu otvírat raději až druhý den !

KEDLUBNA: prave bych chtela buchtu delat zitra,tak jsem si salko chtela dneska uvarit,ale pritel mi tvrdi ze to delat nemam ze mi ta plechovka vybuchne tak mam celkem strach :-8

Zavřená plechovka nevybouchne ! A hlavně otvírat až po důůůkladném vychladnutí !

Dobry den,chci se zeptat,kdyz budu Salko varit v plechovce ve nevybuchne mi to?

vyzkousela jsem ho je vyyyyborny

Nádhera :-)):yes::yes: +11

Vypada to nadherne. 10. bodik je tvuj. ;-):yes:

uz se tesim, az to vytahnu z lednicky.. to bude mnamka..;-):yes:

Taky děláme nemá konkurenci:-K + bodík:yes:

Buchtička byla vláčná a lahodná, rodina ji povýšila na zákusek;-)

:yes:

Upečeno, snědeno a bodík letí!!:yes:

Zakázanost je z toho úplně jasná, ale určitě vyzkouším vypadá to velmi dobře:-p:-))

je to úžasné a dort s touto náplní je též úžasný :-*

Tahle buchta nemá chybu ,dělala jsem jí opět s velkým úspěchem,přidávám fotku a bodík :yes::yes::-p

Tejaja :yes::yes::yes: není co dodat

xxx : :-D Neviem, neviem, keby som naservírovala pri oslavách tento zákusok a misu zeleniny, po čom by ľudia samoprve siahli. O akej bombe je reč? Predsa tento zákusok sa neje 3x denne, nie ? Jeden, dva kúsky ešte nikoho nezabili, ani od nich nepribral. Čo tak sa viacej hýbať a potom netreba počítať kažú kalóriu ? Anorektici nech pijú vodu, normálni ľudia si môžu aj pochutnať :yes::-D:-D

Souhlas - je to kalorická bomba. ale dobráááá a jak už jsem uvedla u stejně kalorických halušek se zelím - je jediný recept - udělat a spapat.:-D

Toje ale kaloricka BOMBA hruza.:-//

Vypadá moc dobře určitě vyzkouším:yes::yes::yes::-*

Taky jsem hned pochopila tu zakázanost:-((:-D:yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
karamelová buchta, buchta ze salka, buchta s karamelem, buchta se salkem, karamelová buchta ze salka, salko buchta, buchta salko, zakázané řezy, buchta se salka, salková buchta, buchta s karamelovým salkem, buchta z karamelového salka, buchty ze salka, jednoduchá buchta ze salka, buchta ze salka bez vaření, obyčejná buchta, buchta ze salkem, karamelové salko buchta, buchta se salko, buchta karamelová

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, voda, olej, prášek do pečiva, kakao, salko, máslo, poleva čokoládová, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu