Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kostky z ovesných vloček

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 740 kJ /
2 567 kcal
Bílkoviny45,03 g
Tuky83,70 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 457 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy390,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na suché pánvičce (s nepřilnavým povrchem) opražíme ovesné vločky spolu s jednou lžící třtin. cukru. Vychladlé pomeleme (rozmixujeme). Krok 2: Žloutky s Herou, medem, rumem, cukrem umícháme do pěny. Přidáme pomleté vločky, mouku s práškem do pečiva, solamyl, skořici, hřebíček, kávu - vše řádně promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, který přimícháme zlehka do těsta. Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Pečeme cca 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Pozor, moučník je velmi křehký! Krok 4: Upečený a vychladlý moučník můžeme polít citronovou polevou. Po zaschnutí polevy krájíme na kostky. Já jsem polila jogurtovou polevou (ze sáčku). Krok 5: Citronová poleva: 200 g moučkového cukru, 1 lžíce vařící vody, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička oleje. Cukr, vařící vodu, citronovou šťávu a olej umícháme na hustou hmotu.

Zveřejněno 28. 2. 2010

Poznámka autorky Iljusa

Tento moučník najdete také na:

http://www.zdravavarecka.cz/

Zdroj: Moučníky - M. Hajková (mírně upraveno)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kostky z ovesných vloček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/288K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kostky z ovesných vloček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/288K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

:yes:

ale z těcho surovina to asi moc nadýhané nebude. Manžel musí mít nadýchané , ty zhutnělé mu nechutnají :-( jestli odpovíš napiš mi vzkaz :-)

jééé :-) posílám zasloužený bodík

:-O:-p:yes:

Bože, to je krása a bez mého bodu!! Ilonko hned napravuji!! Moc se mi líbí ta zdravost toho moučníku.:-p;-):yes:

Múčnik by som upiekla, ale nikdy by som to nemala také pekné ako ty...Si zrejme veľmi precízna! Čo dodať? Iba by som ti zas lichotila...ale naozaj opodstatnene...+

Bibinko - já jsem polévala jogurtovou polevou ze sáčku - měla jsem jí doma - ještě jsem jí nevyzkoušela - rodině chutnala - je to zase něco jiného než klasická bílá nebo čokoláda ;-)

:yes:

:-K:-KIljušo,vypadají skvěle. Fotka :yes::yes::-))krásná

Náádhera, paní Hájkovou také vlastním. Iljuško, jsi šikula;-):yes::yes:

Tak teda ty jsou... Vypadaji desne luxusne a reprezentativne... Urcite udelam pro nejakou vyznamnou navstevu.:yes::yes::yes:

Iljušo, vypadá to hodně pěkně a bude to i chutnat;-)na pohled si to krásně polila tou citronovou polevou, že to vypadá jako by ty porce byly zasunuté v nějakém uháčkovaném kabátku:-))Ode mne jasnej 3.bod:yes:

:yes::-)

:yes: bodík letí k Tobě :yes:

Tématické fráze:
moučník z ovesných vloček, moučníky z ovesných vloček, moučník z vloček, moučník z ovesných vloček recept, recepty na ovesné vločky moučník, ovesné vločky moučník, moučniky z vloček, moučniky z vloček, moučník ovesné vločky, moučníky s ovesných vloček, mleté ovesné vločky, zákusek z ovesných vloček, zákusky z ovesných vloček, ovesný moučník, ovesné vločky moučníky, moučník s ovesných vloček, recepty z ovesných vloček, moučník s ovesnými vločkami, ovesné vločky, vařené ovesné vločky

Suroviny:
vejce, tuk hera, rum, med tekutý, cukr třtinový, cukr třtinový, vločky ovesné, káva černá, mouka celozrnná, solamyl, prášek do pečiva, sůl, skořice mletá, koření hřebíček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu