Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová placička v ražené housce s karamelizovanou cibulí

Hamburger je jedním z nejoblíbenějších letních pokrmů z grilu. Příprava masové placičky není tak složitá. Vylepšit ji můžete třeba karamelizovanou cibulí podle receptu známého šéfkuchaře. Pak už jen šup do housky a jde se jíst.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba odležení masové hmoty

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba odležení masové hmoty)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 680 kJ /
2 553 kcal
Bílkoviny171,63 g
Tuky146,01 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 872 mg
Sodík 929 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy96,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí i vepřové maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, povolené máslo, důkladně zpracujeme v kompaktní hmotu a necháme ½ hodiny odpočinout. Krok 2: Pak tvoříme placičky, které z obou stran grilujeme. Krok 3: Karamelizovaná cibule: na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na másle spolu s tymiánem, přidáme cukr, necháme mírně zkaramelizovat, zastříkneme vinným octem, necháme zredukovat, osolíme, opepříme, přilijeme koňak a krátce zarestujeme. Krok 4: Rozpůlenou housku mázneme hořčicí, dáme placičku a nahoru karamelizovanou cibuli.

Zveřejněno 16. 5. 2010

Poznámka autora Jenda1

Karamelizovaná cibule je podle Zdeňka Pohlreicha.

Na tepelné zpracování placiček jsem použil 30 let starý „enderácký“ kontaktní gril.

Z druhé placičky jsem vytvořil "hambáče" (hamburger) a k receptu přidal pár fotek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqln

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqln

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)):-)):-))

Děkuji všem za přízeň:-K.

:-p:yes::yes:

No a další nádhera,mnam:-K:yes:

No jo, Jendovy žravé fotky ;-):-p:-p:yes:

Nevím, co bych měla dodat;-):yes::yes:

:-O :-O V předchozím receptu jsem ze sebe vydala veškerou rétoriku a tady je další kulínářská bomba téhož autora :yes: Jak píše Mirka, chválabohu za mužskou originalitu a já dodávám, že není nad šikovné české ruce a umění zdobit s fantazií a profesionálně fotit a předložit nám tu po tom všem dobrůtky par excellence :-p:yes:;-):-K P.S. A jak dočítám komentáře, tak vidím, že i muži mají své dny a při pouhém prohlížení těchto fotek také hlad :-p;-):-))

:-p:-p:yes:+6

:-8 Hamburgery se nejedí je v mekáči, ty opravdu dobré se se dělají doma. No a tohle je recept na jeden z nich. Tady jich mám ve své grilovací kuchařce další sbírku.http://drobek.eml.cc/vsechno/Hamburgery.htm.
Bod ti Jendo samozřejmě přidávám.

Jendo, to je nádhera a věřím, že i moc dobré:yes::yes::yes::yes:+4

Toto je neskutečná dobrota, ale jen podomácku dělaná - myslím především masová placička. Někdy v létě také zkouším právě s domácími rajčátky a salátkem to nemá chybu. Recept i fotky nádherné:-p;-):yes::yes::yes:

Jendo:-)nádhera:-K - jak na pokuk,tak i jistě na chuť.Jednou za čas s takovými jídly ráda zhřeším a věřím,že na tom tvém bych si pochutnala 100%.Chvála bohu za mužskou originalitu a schopnost kombinovat,skoro nezkombinovatelné;-).První boďka je tvá i když vím,že takovéhle jídlo mě doma asi nikdy nikdo "neustrojí";-).

Nádhera - ten co vynalezl "funkci makro" fakt věděl, co dělá.Jo a právě jsem dostal hlad, takže Jendo díky;-);-);-)

Tématické fráze:
jak zkaramelizovat cibuli, domácí hamburger z mletého masa podle pohlreicha, hamburger dle pohlreicha, recept na hamburgery dle pohlreicha, zkaramelizovat cibuli, kompaktní gril recepty, hamburger s karamelizovanou cibulkou, recepty na kompaktní gril, domácí hamburger podle pohlreicha, kontaktní gril recepty, hamburger podle pohlreicha, recepty na kontaktni gril, domácí hamburger z mletého masa pohlreich, hamburger na grilu podle pohlreicha, karmelizovaná cibule, karmelizovaná cibule, hamburger polreich, cibule do hamburgru, jak zkaramelizovat cibuli ?, hamburger s cibulí

Suroviny:
maso hovězí, krkovice vepřová, vejce, česnek, cibule, pepř mletý, sůl, cibule, ocet vinný červený, cukr, máslo, koňak, sůl, pepř mletý, tymián, houska, hořčice kremžská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu