Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborové řezy z dvojího těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení těsta

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Rebarbora má velkou škálu využití jak ve slané, tak i sladké kuchyni. Její chuť je opravdu jedinečná, lehce nakyslá a nejlépe vynikne na piškotových řezech, které vás zaručeně nadchnou.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 043 kJ /
4 313 kcal
Bílkoviny99,63 g
Tuky125,48 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 1,00 g
Sůl2,58 g
Sacharidy682,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a promícháme. Přidáme měkké máslo, vejce, mléko a vypracujeme těsto. Těsto můžeme nechat umíchat i v pekárně.
Vypracované těsto zabalíme do mikrotenu a necháme ho asi hodinu odpočinout v lednici. Krok 2: Těsto pak přes mikroténový sáček rozválíme na velikost plechu. Dáme ho zapéct do předehřáté trouby na cca 175-180 °C, až začnou okraje žloutnout. Krok 3: Zatím připravíme piškotové těsto. Vejce ušleháme s cukrem do světlé hmoty a pak opatrně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 4: Plech vytáhneme z trouby, těsto slabě potřeme marmeládou, posypeme nakrájenou rebarborou, pocukrujeme a posypeme mletou skořicí. Krok 5: Na náplň rozetřeme piškotové těsto a dáme zpět do trouby upéct. Hotové pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

TIP: Buchty a koláče s rebarborou

Zveřejněno 24. 5. 2010

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JNZK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JNZK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:-)<3:yes::yes: vypadají úžasně a vím, že tak i chutnají, rebarboru mám moc ráda a jsou výborné i s jiným ovocem :-K

:-pDobré a máme moc rádi rebarboru.Pod rebarboru jsem namazala džem z červeného rybízu.:-)

:-)Krááása!:yes::yes:

Rebarboru jsem neměla, tak jsem vyzkoušela řezy s borůvkami. Jsou výborné a určitě budou dobré s jakýmkoliv ovocem.:yes::yes:Cathleen, dávám bodíka a přidám fotky, jo?

:-KKrásná fotka, krásné řezy. +:yes::yes:

:-)Ano, dalo. Dnes jsem jedla poslední kousek a říkala si, jak by v řezech byla výborná strouhaná jablka:yes:

Tento recept se mi moc líbí:-!:-!A Ivano, určitě by se dalo použít i jiné ovoce - rybíz,jahody a zcela určitě by se daly využít i kompoty:-D:-D Posílám bodík a už si tisknu;-);-)

Škoda že už nemám žádnou rebarboru,upekla bych tenhle koláč hned.Rebarbory mám dva velikánské kopce ale už jsem jí všechnu zdělala.

:-):yes::yes:

Miri, asi 180°C a plech klasika, a pokud máš třeba ždibec větší, budou řezy nižší, tak dej pozor jen na to, ať je nevysušíš.;-)

Cathleen:-)krása:-p.A jelikož máme na zahradě ještě něco málo rebarbory - snad to bude do těch 400g;-) - tak moc ráda tvůj recept vyzkouším.A musím přiznat,že už se na něj těším:-8.Jen mám malou prosbu:-8 - na jak velkém plechu si pekla a přibližně na kolik stupňů?Děkuju:-K.

Cathleen, moc prima recept:yes:+11

Cathleen,paráda...:-K:-K:yes::yes::yes:

:-O:yes:

:yes:krása..taky mi chybí zahrada a v obchodech je taková nepěkná a drahá reveň

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
rebarborove řezy, rebarový koláč, rebarbový koláč, rebarborový koláč z dvojího těsta, rerbarový kolač, rebarový koláč s tvarohem, rezy z rebarbory, rebarborový piškot, rebarovy kompot, moučník s rebarborovou marmeládou, rebarbové koláče, výborné řezy zrebarbory, rebarborové recepty, rebarborove řezy recept, rebarbový dezerty, rebarborové řezy s piškotem, dobre rezy z rebarbory, rebarborové pečivo, rebarborove rezy s pudinkem, linecké řezy s tvarohem piskotovym testem

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, vejce, mléko, vejce, cukr, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, marmeláda meruňková, rebarbora, cukr, skořice mletá

Přidat fotografie receptu