Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 053 kJ / 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,68 g |
| Tuky | 30,58 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 15,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme.
Krok 2: Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 minut.
Krok 3: Orestované maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké.
Krok 4: Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý.
Krok 5: Nakonec ve výpeku opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka. Bifteky ozdobíme cibulkou a podáváme s hranolkami,
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek ala klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BP1N
Moje poznámka
Biftek ala klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BP1N
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 16 minutami
Vánoční oplatky
Přidáno před 17 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 19 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 18 minutami
Vánoční cukroví
fragolina před 5 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 10 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 11 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 11 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 11 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 11 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 12 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 12 hodinami
Tématické fráze:
biftek z pravé svíčkové,
biftek,
biftek ze svíčkové,
biftek z hovězí svíčkové,
biftek recept,
anglický biftek,
anglicky biftek recept,
bifteky ze svíčkové,
priprava bifteku,
vepřový plátek ala biftek,
nejlepší bifteky,
pravý biftek,
bifteky z pravé svíčkové,
bifteky z hovezi svickove,
nejlepší biftek,
svíčková biftek,
priprava hoveziho bifteku,
pravá svíčková biftek,
bifteky recepty,
steaky a bifteky recepty
Suroviny:
svíčková hovězí,
vejce,
olej,
sůl,
pepř,
cibule
Komentáře (13)
Myslím, že to je absolútne osobná záležitosť, otázka zvyku či tradície v tej ktorej kuchyni. V reštauráciách solia pred aj po smažení, mäso je presolané, ale sa viacej vypije. My nesolíme vôbec s tým, aby si na tanieri každý posolil, koľko potrebuje. Dôležité je, aby bolo stále cítiť chuť kvalitného mäsa (to nie je bůček...). Ak to niekto pripravuje skutočne len 2 razy za rok (zda sa to ťažko uveriteľné, že 2 razy, alebo tam vypadla nula, teda 20), o to viac je dôležité nechať na každého, aby si mäso dosolil sám podľa vlastnej chute.
dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefsteak-beef-steak-biftek
Nejlepší je si to vyzkoušet. Když to zkusíš posolit až potom, tak nic tak hrozného nehrozí, ne?
Ale já si na ně čas vyšetřím, uvidíš...