Den mléka
Mléko nelze v plném rozsahu ničím nahradit. Jde o produkt mléčných žláz samic savců, mléka různých druhů savců se liší obsahem tuků a bílkovin. Jde o… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mléko nelze v plném rozsahu ničím nahradit. Jde o produkt mléčných žláz samic savců, mléka různých druhů savců se liší obsahem tuků a bílkovin. Jde o… Číst dál
Pravý marcipán je hmota, která obsahuje alespoň 30 % mandlí. Z marcipánu se nejčastěji tvoří květiny nebo zvířátka, kterými zdobíme dorty. Marcipánem… Číst dál
Houska s dírou neboli bagel byla poprvé vytvořena v židovské komunitě v Polsku někdy na počátku 17. století. Slávy se však dočkal za velkou louží a… Číst dál
Pikantní jídla by neměla v jídelníčku chybět Pokud netrpíte zažívacími potížemi, neměla by pikantní jídla na jídelníčku chybět. Dokážou totiž pomoci… Číst dál
Historie této speciality sahá až do 14. století, ale pravou pekingskou kachnu, tak jak se má správně připravovat si můžete vychutnat snad už jen v… Číst dál
Konzumace tvarohu má příznivý vliv na lidský organismus. Mléčný výrobek smetanové chuti obsahuje velké množství bílkovin, naproti tomu je v něm… Číst dál
Na křupavé pochoutce z pukané kukuřice si pochutnávali už indiáni před více než 5 000 let. Aztékové pukání kukuřičných zrn považovali za magické a… Číst dál
Historie výroby sýra sahá až do roku 8000 př. n. l. Stejně jako mnoho významných vynálezů, i sýr pravděpodobně vznikl nedopatřením. Syřidlo (enzym,… Číst dál
Müsli tyčinky často volíme jako zdravou variantu svačiny na cesty nebo do práce, když nemáme čas na jiné, vydatnější jídlo. Přesto že jsou malé, díky… Číst dál
Nabídka omáček k masu je velmi pestrá, od sladkých chilli omáček, přes různé pikantní dipy třeba ke steakům, až po ty opravdu pálivé - stačí si jen… Číst dál
Koláče nás provází celým životem, všichni si je pamatujeme už z dětství. Ovocný koláč s máslovou drobenkou jak ho dělala babička jen tak někdo neumí,… Číst dál
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek