Den mrkvového dortu
Mrkev patří mezi nejpoužívanější a nejoblíbenější druhy zeleniny. Protože je přirozeně sladká, je vhodné ji nastrouhat a přidávat do těst na pečení… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev patří mezi nejpoužívanější a nejoblíbenější druhy zeleniny. Protože je přirozeně sladká, je vhodné ji nastrouhat a přidávat do těst na pečení… Číst dál
Na hutné hřejivé polévky se můžeme spolehnout v chladných zimních měsících. V mrazivém dnu přijde kouřící talíř s polévkou vhod. Ať už v něm máte… Číst dál
Pravděpodobně se najde pár jedinců, kterým je smetanová kombinace ořechů a čokolády proti srsti, ale nejspíš jich nebude mnoho. My ostatní na začátku… Číst dál
Čokoládové fondue je tím pravým řešením, pokud máte velkou chuť na čokoládu, ale jen málo času. Příprava této pochutiny je totiž velice jednoduchá.… Číst dál
Mražený jogurt přijde vhod za teplých letních dní, kdy se stává méně kalorickou alternativou zmrzliny. Osvěžující je jeho nakyslá jogurtová chuť.… Číst dál
Skotská whisky má za sebou už více než pětisetletou historii. Skotové tvrdí, že to byli oni, kdo světu tento alkoholický nápoje, nelze se divit, že… Číst dál
Pizza se stala velmi rychle oblíbenou po celém světě. Jde vlastně o těsto rozválené do kruhu, na kterém jsou naskládány další vhodné ingredience.… Číst dál
Luštěniny, za které považujeme suchá semena ze zralých lusků, mají vysoký obsah vlákniny a jsou vynikajícím nízkotučným zdrojem bílkovin. S… Číst dál
Tortelliny jsou těstoviny prstencovitého tvaru, které se nejčastěji plní vepřovým masem, mortadellou a parmezánem. Po uvaření se pak polijí máslem a… Číst dál
Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst dál
Hamburger měl svou současnou podobu, tedy plátek masa v rozkrojené housce, získat v roce 1891 v americké Oklahomě. Co se burgerů týká, na výběr jich… Číst dál
Jamie Oliver radí, jak mlsat zdravě: Jeho puding z chia semínek zvládne každý a děti si ho hned zamilují
Zemlbába-žemlovka: Obyčejné jídlo provoněné rumovými rozinkami je dovedené k dokonalosti a chutná božsky
Pečená krůtí stehna budou křehká a štavnatá díky marinování, jemnou chuť a vůni jim dodá česnek a čerstvý rozmarýn