Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – středa, 5. února 2025

Následující významné dny

Den pizzy Národní den

Den pizzy

neděle, 9. února 2025

Pizza se stala velmi rychle oblíbenou po celém světě. Jde vlastně o těsto rozválené do kruhu, na kterém jsou naskládány další vhodné ingredience.… Číst dál

Den tortellini Národní den

Den tortellini

čtvrtek, 13. února 2025

Tortelliny jsou těstoviny prstencovitého tvaru, které se nejčastěji plní vepřovým masem, mortadellou a parmezánem. Po uvaření se pak polijí máslem a… Číst dál

Den čedaru Národní den

Den čedaru

čtvrtek, 13. února 2025

Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst dál

Den mandlí Národní den

Den mandlí

neděle, 16. února 2025

Mandle, tedy jádro plodu mandloně obecné neboli mandlovníku, můžeme konzumovat jen tak, ale jsou také velmi ceněnou ingrediencí třeba při pečení.… Číst dál

Den zelí Národní den

Den zelí

pondělí, 17. února 2025

Zelí se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Zelí se ke kachní pečínce připravuje na mnoho způsobů. Někdo dává přednost zelí kysanému, další má rád… Číst dál

Den pití vína Národní den

Den pití vína

úterý, 18. února 2025

Víno je lahodný alkoholický nápoj, který získáváme kvašením hroznů, nebo hroznového moštu. Díky velkému množství odrůd se svou chutí zavděčí… Číst dál

Marie