Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – pondělí, 17. února 2025

Den zelí Národní den

Den zelí

Zelí se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Zelí se ke kachní pečínce připravuje na mnoho způsobů. Někdo dává přednost zelí kysanému, další má rád… Číst dál

Následující významné dny

Den pití vína Národní den

Den pití vína

úterý, 18. února 2025

Víno je lahodný alkoholický nápoj, který získáváme kvašením hroznů, nebo hroznového moštu. Díky velkému množství odrůd se svou chutí zavděčí… Číst dál

Den muffinů Národní den

Den muffinů

čtvrtek, 20. února 2025

Muffiny [mafiny] svým původem pochází z Walesu, kde vypadaly spíše jako placičky připravené z kynutého těsta, do kterých se dávalo "co dům dal".… Číst dál

Den pistácií Národní den

Den pistácií

středa, 26. února 2025

To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál

Tučný čtvrtek Svátek

Tučný čtvrtek

čtvrtek, 27. února 2025

Když se řekne masopust, vybaví si řada lidí především vesnickou pouť s průvodem masek. Pro Tučný čtvrtek (neboli "tučňák") byly typické masopustní… Číst dál

Den jahod Národní den

Den jahod

čtvrtek, 27. února 2025

Jahody jsou prvním druhem ovoce, které na našich zahrádkách dozrává. Sladké, voňavé plody sklízíme už od konce května zhruba do poloviny července.… Číst dál

Marie