Den bavorských bílých klobás
Pokud rádi cestujete, jistě víte, že se žádná návštěva Německa neobejde bez pravé bavorské klobásy k snídani nebo svačině. V bavorské restauraci… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud rádi cestujete, jistě víte, že se žádná návštěva Německa neobejde bez pravé bavorské klobásy k snídani nebo svačině. V bavorské restauraci… Číst dál
Tento původně mexický koktejl, který můžeme ochutnat hned v několika verzích, patří mezi 10 nejoblíbenějších drinků na světě. Pokud si margaritu… Číst dál
I když si mnozí myslí, že profese barmana je moderní záležitost, existuje už od 14. století. Má svůj původ v Evropě, kde hostinští nabízeli svým… Číst dál
To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál
Když se řekne masopust, vybaví si řada lidí především vesnickou pouť s průvodem masek. Pro Tučný čtvrtek (neboli "tučňák") byly typické masopustní… Číst dál
Jahody jsou prvním druhem ovoce, které na našich zahrádkách dozrává. Sladké, voňavé plody sklízíme už od konce května zhruba do poloviny července.… Číst dál
Chilli je pikantní dušený pokrm, jehož hlavní složkou jsou samozřejmě chilli papričky, zelenina, a povětšinou i maso (mleté nebo krájené na drobné… Číst dál
Toast je vlastně plátek bílého nebo celozrnného chleba, opečený v toustovači nebo na pánvi, popřípadě v kontaktním grilu. Nejčastěji se podává se… Číst dál
První recept na soufflé pochází již z počátku 19. století, kdy jej připravil francouzský šéfkuchař. Logicky nás tedy napadne, že název “soufflé”… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Způsobů, jak uchovat přebytky letní úrody ovoce je spousta, tím nejznámějším a nejrozšířenějším je zavaření do sklenic. Zavařením si ovoce zachová… Číst dál
Kdo by neměl rád palačinky? Ať už k snídani, nebo jako sladký oběd, se šlehačkou a čerstvým ovocem, či s marmeládou, posypané popraškem cukru, vždy… Číst dál
Grilování levou zadní: Jak na nejlepší krkovičku? Šéfkuchaři radí nesolit předem a vyndat včas z lednice
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?