Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – čtvrtek, 27. února 2025

Den chilli Národní den

Den chilli

Chilli je pikantní dušený pokrm, jehož hlavní složkou jsou samozřejmě chilli papričky, zelenina, a povětšinou i maso (mleté nebo krájené na drobné… Číst dál

Den jahod Národní den

Den jahod

Jahody jsou prvním druhem ovoce, které na našich zahrádkách dozrává. Sladké, voňavé plody sklízíme už od konce května zhruba do poloviny července.… Číst dál

Den toastů Národní den

Den toastů

Toast je vlastně plátek bílého nebo celozrnného chleba, opečený v toustovači nebo na pánvi, popřípadě v kontaktním grilu. Nejčastěji se podává se… Číst dál

Tučný čtvrtek Svátek

Tučný čtvrtek

Když se řekne masopust, vybaví si řada lidí především vesnickou pouť s průvodem masek. Pro Tučný čtvrtek (neboli "tučňák") byly typické masopustní… Číst dál

Následující významné dny

Den koblih Národní den

Den koblih

sobota, 1. března 2025

Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál

Masopustní neděle Svátek

Masopustní neděle

neděle, 2. března 2025

Masopustní neděle byly (a někde ještě jsou) jako dělané pro ty, kdo mají rádi dobrou muziku a rádi si vyhodí z kopýtka. Kdo si však chce zatancovat,… Číst dál

Den svařáku Národní den

Den svařáku

pondělí, 3. března 2025

Svařák je horký nápoj, vyrobený z červeného vína a koření – nejčastěji skořice, hřebíčku a badyánu. Podle chuti do něj můžete přidat na kolečka… Číst dál

Masopustní úterý Svátek

Masopustní úterý

úterý, 4. března 2025

Masopustní úterý je vrcholem masopustu. Tradičně se konají velké, veselé a hlučné průvody masek, ve kterých se zpravidla objeví také medvěd vedený na… Číst dál

Den absinthu Národní den

Den absinthu

středa, 5. března 2025

Absinth je tvrdý alkoholický nápoj s velmi vysokým obsahem alkoholu (okolo 80 %), vyrobený macerováním pelyňku, anýzu a fenyklu ve vysokoprocentním… Číst dál

Marie