Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – pondělí, 3. března 2025

Den svařáku Národní den

Den svařáku

Svařák je horký nápoj, vyrobený z červeného vína a koření – nejčastěji skořice, hřebíčku a badyánu. Podle chuti do něj můžete přidat na kolečka… Číst dál

Následující významné dny

Masopustní úterý Svátek

Masopustní úterý

úterý, 4. března 2025

Masopustní úterý je vrcholem masopustu. Tradičně se konají velké, veselé a hlučné průvody masek, ve kterých se zpravidla objeví také medvěd vedený na… Číst dál

Den absinthu Národní den

Den absinthu

středa, 5. března 2025

Absinth je tvrdý alkoholický nápoj s velmi vysokým obsahem alkoholu (okolo 80 %), vyrobený macerováním pelyňku, anýzu a fenyklu ve vysokoprocentním… Číst dál

Popeleční středa Svátek

Popeleční středa

středa, 5. března 2025

Masopustní období, které trvalo od Tří králů, Popeleční středou končí. Tímto dnem totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst – čas tichého… Číst dál

Den cereálií Národní den

Den cereálií

pátek, 7. března 2025

Jako cereální označujeme všechny výrobky obsahující obiloviny - tedy chleba i klasické bílé rohlíky, koláče, nebo třeba bábovku. Pokud ale chcete v… Číst dál

Den masových koulí Národní den

Den masových koulí

neděle, 9. března 2025

Koule z okořeněného mletého masa podávané s různými omáčkami a přílohami jsou známé a velmi oblíbené nejen v evropské, ale také v asijské či americké… Číst dál

Den artyčoků Národní den

Den artyčoků

neděle, 16. března 2025

Artyčoků existuje několik druhů, pro potravinářské účely však využíváme pouze jeden – artyčok kardový. Ostatní odrůdy sice potěší svými krásnými… Číst dál

Marie