Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – středa, 5. března 2025

Den absinthu Národní den

Den absinthu

Absinth je tvrdý alkoholický nápoj s velmi vysokým obsahem alkoholu (okolo 80 %), vyrobený macerováním pelyňku, anýzu a fenyklu ve vysokoprocentním… Číst dál

Popeleční středa Svátek

Popeleční středa

Masopustní období, které trvalo od Tří králů, Popeleční středou končí. Tímto dnem totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst – čas tichého… Číst dál

Následující významné dny

Den cereálií Národní den

Den cereálií

pátek, 7. března 2025

Jako cereální označujeme všechny výrobky obsahující obiloviny - tedy chleba i klasické bílé rohlíky, koláče, nebo třeba bábovku. Pokud ale chcete v… Číst dál

Den masových koulí Národní den

Den masových koulí

neděle, 9. března 2025

Koule z okořeněného mletého masa podávané s různými omáčkami a přílohami jsou známé a velmi oblíbené nejen v evropské, ale také v asijské či americké… Číst dál

Den artyčoků Národní den

Den artyčoků

neděle, 16. března 2025

Artyčoků existuje několik druhů, pro potravinářské účely však využíváme pouze jeden – artyčok kardový. Ostatní odrůdy sice potěší svými krásnými… Číst dál

Den drůbežího Národní den

Den drůbežího

středa, 19. března 2025

Z drůbežího masa lze vyrobit širokou paletu dobrot. Kdo má rád libové maso, ten sáhne po kuřeti či krůtě. Maso této drůbeže je díky nízkému obsahu… Číst dál

Marie

Naposledy jste si prohlédli