Mezinárodní den bez diet
Tento den by měl každý oslavit tím, že si dá bez výčitek to, na co má chuť (pokud mu to zdravotní stav dovoluje). Ti odvážnější mohou dokonce vyhodit… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento den by měl každý oslavit tím, že si dá bez výčitek to, na co má chuť (pokud mu to zdravotní stav dovoluje). Ti odvážnější mohou dokonce vyhodit… Číst dál
Limonádu v dnešní době seženeme snadno téměř v každé hospůdce. Je to totiž oblíbené sladké letní osvěžení s bublinkami. Věděli jste však, že limonáda… Číst dál
Kdo by neznal hnědou bublinkovou limonádu, která dobyla svět. Nejen svět, dostala se dokonce do vesmíru s americkými kosmonauty. Coca-cola [kokakola]… Číst dál
Krevety patří k nejoblíbenějším mořským plodům, na kterých si můžeme pochutnat. Existuje až 3000 druhů, nicméně v gastronomii se nejčastěji používají… Číst dál
Den „Sněz, co chceš“ vymyslel herec Thomas Roy s manželkou Ruth. Většina svátků má náboženský, historický nebo společenský význam, ale existuje… Číst dál
Oslavy mateřství provází lidstvo od pradávných časů, ale s dnešním svátkem to již nemá mnoho společného. Den matek slavíme ve stejný den jako Spojené… Číst dál
Jablečný koláč (angl. Apple Pie) je tradiční moučník v anglicky mluvících zemích. Zejména ve Spojených státech se jedná o výjimečný dezert až… Číst dál
Slovo kruton pochází z francouzštiny od slova croûte, což znamená kůrka. Krutony se připravují z chleba, který je pokrájený na menší kousky a… Číst dál
Recept na hummus pochází z oblasti kolem Libanonu a jde o oblíbené pokrm v mnoha arabských zemí. Tento lahodný dip si našel nakonec cestu do celého… Číst dál
Světový den koktejlů se poprvé slavil v roce 1999 v České republice, zasadil se to barman a publicista Alexander Mikšovic, který koktejly nejenom… Číst dál
Máslové sušenky mají jako úplně základní suroviny mouku a máslo. Podle všeho pocházejí samotné sušenky z Persie a obohacují naši kuchyni již 1300 let… Číst dál
Herečka Patricie Pagáčová upeče jen dva druhy cukroví. Vanilkové rohlíčky podle babičky ale nesmějí chybět
Žid neboli bramborák na sladko: Díky jablkům v těstě má svěží chuť, díky bramborám je krásně křupavý
Jablkové bramborové knedlíky: Šťavnatý pokrm s jablky v těstě báječně chutná, při přípravě je důležitá moučnatost brambor