Den bůčku
Bůček se správně označuje jako vepřový bok a jedná se hrudní část prasete s žebry až po pupek. Někdy se žebra prodávají zvlášť. Ptáte se, co bok… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček se správně označuje jako vepřový bok a jedná se hrudní část prasete s žebry až po pupek. Někdy se žebra prodávají zvlášť. Ptáte se, co bok… Číst dál
Hamburgery jsou jedním ze symbolů moderního života a konzumu. Budí kontroverze - jedni jej milují, druzí zatracují. A proč jsou vlastně žemle s… Číst dál
Coq Au Vin je francouzský výraz pro Kohouta na víně. Jedná se o známou francouzskou delikatesu, která dle legend sahá až k Caesarovi, který si jako… Číst dál
Makronky jsou oblíbeným pečivem s kořeny v Itálii, odkud se rozšířily do Francie. Název "makronka" je odvozen z italského slova "maccarone", což… Číst dál
Mléko zaujímá mezi potravinami výjimečné postavení. Mýty o jeho údajné škodlivosti byly vyvráceny a mléčné výrobky by na jídelníčku neměly rozhodně… Číst dál
Olivy jsou plodem olivovníku evropského, což je jeden z nejvíce pěstovaných ovocných stromů na světě. Ano, slyšíte správně. Olivy se řadí mezi ovoce… Číst dál
Kuřecí maso je velmi populární. Je jemné, dietní, rychle hotové a dokonale doplní mnoho jídel. Důležité je poznamenat, že i přes nízký obsah tuku je… Číst dál
Zdá se vám pivo příliš hořké, víno příliš opojné a limonáda nadmíru sladká? Zkuste cider. Jde vlastně o něco jako jablečné víno, jen s nižším… Číst dál
Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál
Vejce, jak jej máme rádi, je specifický útvar složený ze žloutku, bílku a skořápky. Skořápka musí být tak silná, aby udržela ptáka, který má vysedět… Číst dál
Šumivé nápoje jsou nápoje sycené plynem. Pokud se jedná o nealkoholické nápoje, nejtypičtějším plynem je oxid uhličitý. Pokud se budeme bavit o… Číst dál
Jak na falešné cuketové langoše bez kynutí: Nadýchané těsto zvládne i začátečník, na výsledku si pochutná i profík
Japonský recept na dlouhověkost? Sushi! Poznáte všechny jeho druhy?
Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky