Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – sobota, 31. května 2025

Následující významné dny

Světový den mléka Světový den

Světový den mléka

neděle, 1. června 2025

Mléko zaujímá mezi potravinami výjimečné postavení. Mýty o jeho údajné škodlivosti byly vyvráceny a mléčné výrobky by na jídelníčku neměly rozhodně… Číst dál

Den oliv Národní den

Den oliv

neděle, 1. června 2025

Olivy jsou plodem olivovníku evropského, což je jeden z nejvíce pěstovaných ovocných stromů na světě. Ano, slyšíte správně. Olivy se řadí mezi ovoce… Číst dál

Světový den cideru Světový den

Světový den cideru

úterý, 3. června 2025

Zdá se vám pivo příliš hořké, víno příliš opojné a limonáda nadmíru sladká? Zkuste cider. Jde vlastně o něco jako jablečné víno, jen s nižším… Číst dál

Den donutů Národní den

Den donutů

úterý, 3. června 2025

Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál

Den vejce Národní den

Den vejce

úterý, 3. června 2025

Vejce, jak jej máme rádi, je specifický útvar složený ze žloutku, bílku a skořápky. Skořápka musí být tak silná, aby udržela ptáka, který má vysedět… Číst dál

Den sýrů Národní den

Den sýrů

středa, 4. června 2025

Sýr je mléčný výrobek, který se připravuje srážením převážně pasterizovaného mléka. Nejčastějším mlékem je mléko kravské, ale známe i sýry z ovčího… Číst dál

Den kečupu Národní den

Den kečupu

čtvrtek, 5. června 2025

Kečup je hustá omáčka z rajčat a používá se jako dochucovadlo. Bohužel se na trhu můžeme setkat s nekvalitními rajčaty a náhražkami rajčat za mrkve,… Číst dál

Den perníků Národní den

Den perníků

čtvrtek, 5. června 2025

Perník je oblíbené cukroví složené převážně z mouky, cukru, vejce, medu a koření, které dává perníku charakteristickou chuť i výdrž, perníčky vám… Číst dál

Marie