Den vanilkového koktejlu
Vanilkový koktejl je lahodný nápoj, jehož hlavní ingredience – vanilka – má své kořeny v Mexiku. Vanilka se poprvé dostala do Evropy v 16. století a… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vanilkový koktejl je lahodný nápoj, jehož hlavní ingredience – vanilka – má své kořeny v Mexiku. Vanilka se poprvé dostala do Evropy v 16. století a… Číst dál
Smoothie je rychlý a příjemný způsob, jak dodat tělu dostatek vitamínů a minerálů. A nejen to! Obsahuje také množství kvalitních sacharidů, bílkovin,… Číst dál
Hlavní surovinou pro přípravu cibulových kroužků je samozřejmě cibule, z toho důvodu lze považovat tuto přílohu za jednu z nejlevnějších pochoutek… Číst dál
Recept na ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Do studeného mléka ponoříme vločky a přivedeme k varu. Přidáme cukr a máslo a mícháme, až se máslo… Číst dál
Připravit kvalitní pralinky je docela kumšt. Bonbonek by měl být na povrchu lesklý a při kousnutí bz měla čokoláda křupnout. Nejjednodušší způsob je… Číst dál
Kokosové palmy rostou zejména v přímořských asijských regionech (Thajsko, Vietnam, Indonésie...). Dále se s nimi můžete setkat v Africe, Jižní… Číst dál
Čokoládový pudink si můžeme připravit pěkně do skleniček (klidně i na několik dní dopředu. Výtečný je třeba s dušenými jablky. Pudink vaříme dle… Číst dál
Cibuli používáme pod vajíčka, do omáček, třeba guláš si bez ní snad ani nedovedeme představit. Však je tu s námi tato zelenina už hodně dlouho. Už… Číst dál
Příprava kuřecích křidélek není náročná a vyjde levně. Proto jsou čím dál více oblíbené i u nás. Snad nejjednodušší je křidýlka okořenit podle chuti,… Číst dál
Fazole jsou semena fazolu, který pochází z Nového světa a jedná se o jednu z nejdéle pěstovaných rostlin na světě. Věděli jste, že na světě byste… Číst dál
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Jahodová panna cotta: Kromě tučné smetany stačí jen pár ingrediecí, nejdůležitější je ale dostatečně dlouhé chlazení
Vynikající měkké křížaly z jablek zvládnete i bez sušičky. Jde to i v obyčejné troubě, jen je třeba dodržovat správný postup
Znáte nadýchaný dezert Salzburger Nockerln? Vypadá jako tři zasněžené kopce u Salzburku